aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό αυτήν θα κριθεί το αποτέλεσμα

Από αυτήν θα κριθεί το αποτέλεσμα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πάνοπλη πάει η ΑΕΛ στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν αρκετές επιλογές για να καλύψουν τη διαδρομή μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος αλλά και για να ελπίζουν πως… θα σπάσουν το ρόδι στον θεσμό του Κυπέλλου. Γιατί, είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τη διάκριση μέσω και των δύο θεσμών. Αυτό που ίσως να χρειάζεται, για να υλοποιήσουν τους φετινούς τους στόχους, είναι περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Σε κάποια από τα ντέρμπι που προηγήθηκαν τους έλειψε το πάθος και η πίστη, κάτι που το έχουν αναγνωρίσει και θέλουν να το διορθώσουν. Να βγουν νικητές στις προσωπικές μονομαχίες και να δείξουν από την αρχή πως θέλουν το τρίποντο. Με νίκη αύριο, πιθανό η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη, γι’ αυτό και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην αντίπαλό τους να κάνει το παιχνίδι της.

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία πως, απέναντι στην έμπειρη και ανεβασμένη ΑΕΚ θα έχουν δύσκολη αποστολή. Ο Κέρκεζ θέλει να ξαναδεί την ομάδα του να είναι απροσπέλαστη στην άμυνα, όπως στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Ζούνιορ πήρε τα παιχνίδια που τον ανέβασαν αγωνιστικά, ενώ με τον Γκοντάλ δίπλα του μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυνατό τείχος.

Είναι θετικό που ο Βόσνιος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του και τους Αντρέ Τεϊσέιρα και Λαφράνς. Και οι τέσσερις δεν μπορούν να αγωνιστούν αλλά είναι θετικό πως έχει ισάξιες επιλογές. Αυτό που πιο πολύ χρειάζεται η ΑΕΛ, είναι να βρει ρυθμό στην επίθεση. Να φτιάχνει πιο πολλές ευκαιρίες, για να φτάνει πιο εύκολα στο γκολ. Κόντρα στην ΑΕΚ, οι μέσοι θα έχουν πολλή δουλειά. Θα πρέπει να τρέξουν, να καλύψουν χώρους, να βοηθήσουν στην άμυνα αλλά και να… πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Στην ΑΕΛ πιστεύουν πως, από τη δική τους παρουσία θα κριθεί το αυριανό ματς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ