aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό αυτήν εξαρτάται…

Από αυτήν εξαρτάται…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ξεκαθάρισε ο Πάμπος Χριστοδούλου, το επανέλαβε προχθές και ο Λούκας Σόουζα: «Όλα τα παιχνίδια μας είναι τελικοί, συνεπώς δεν υπάρχει υποτίμηση για κανέναν αντίπαλο».

Η ΑΕΛ θα μπει στο «Τάσος Μάρκου» για να αντιμετωπίσει την Αναγέννηση με στόχο τη νίκη, αλλά για να το πετύχει, γνωρίζουν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές της πως θα πρέπει να τα δώσουν όλα και να είναι συγκεντρωμένοι από την αρχή. Η αντίπαλός τους βρίσκεται στην τελευταία θέση, αλλά μόλις την προηγούμενη αγωνιστική έτριξε τα δόντια στην πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Δεν έχουν και τίποτε να χάσουν. Για την Αναγέννηση και τους ποδοσφαιριστές της είναι μια πρόκληση το παιχνίδι ώστε να αποδείξουν πως μπορούν για περισσότερα. Η ΑΕΛ καλείται να… πάρει τον ρυθμό του αγώνα στα πόδια της και να τρέξει όσο χρειάζεται ώστε να μην επιτρέψει στην αντίπαλό της να πιστέψει πως μπορεί να έχει βαθμολογικό όφελος.

Τη θέση του τιμωρημένου με κάρτες Φορτούνα θα πάρει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Μπαμπάνκο. Αυτή θα είναι και η πρώτη απουσία του Φορτούνα, ο οποίος μαζί με τον Σιέλη και τον Ρόμο, είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χάσει λεπτό συμμετοχής μέχρι τώρα.

Ο Μέσκα θα πάρει θέση στην ενδεκάδα, αφού η ΑΕΛ άσκησε έφεση στην τιμωρία που του επιβλήθηκε. Ο Ζούνιορ είναι καλά και διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, όμως είναι απίθανο να μείνει έξω ο Λαφράνς. Ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Σαβάν, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν για τον Σοάρες, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη μέση του.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν γρήγορο τέρμα, το οποίο με τη σωστή διαχείριση του παιχνιδιού θα μπορέσουν να «χτίσουν» ώστε να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Ο Χριστοδούλου συστήνει πάντα στους ποδοσφαιριστές του υπομονή, όμως σε τέτοια παιχνίδια ένα γκολ στην αρχή, βοηθάει από κάθε άποψη.

Ρόλο στην επιβολή του παιχνιδιού της ΑΕΛ θα έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, κυρίως όμως όσοι απαρτίζουν τη μεσαία γραμμή. Από τα πόδια των Σόουζα, Μπουένο θα κινηθεί η ομάδα επιθετικά, όμως θα χρειαστεί να έχουν καλές κινήσεις και δραστηριότητα οι Γεωργιάδης, Μέσκα και Αρουαμπαρένα.

Και φυσικά, οι αμυντικοί να έχουν την ίδια καλή απόδοση, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο αγώνας και ποια κατάληξη θα έχει θα εξαρτηθεί κυρίως από την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ. Η Αναγέννηση, δεν είναι ομάδα που καταθέτει εύκολα τα όπλα, το έδειξε σε αρκετά παιχνίδια και η αποστολή για να έχει αίσιο τέλος το απόγευμα θα χρειαστεί τεράστια ομαδική προσπάθεια.

Αρκετές εκατοντάδες θα είναι οι οπαδοί της ΑΕΛ που θα βρεθούν το απόγευμα στο «Τάσος Μάρκου» για να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη. Υπολογίζεται πως κοντά στους 1.200 φίλους της θα δώσουν το «παρών» τους στο στάδιο του Παραλιμνίου. Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία, έχουν κάνει εκκλήσεις για την όσο γίνεται μεγαλύτερη προσέλευση στο γήπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ