aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπό αυτήν εξαρτάται η πρόκριση

Από αυτήν εξαρτάται η πρόκριση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα στο Λουξεμβούργο επί της Προγκρέ (1-0), η ΑΕΛ λογικά δεν έχει ιδιαίτερους λόγους για να φοβηθεί την αντίπαλό της. Οι παίκτες πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στην πρόκριση, αλλά, όπως λένε, δεν πρόκειται  να πέσουν στην παγίδα της υποτίμησης και να οδηγηθούν σε περιπέτειες.

Η ΑΕΛ να είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς, αλλά αυτό, στο ποδόσφαιρο, δεν είναι αρκετό για να σου χαρίσει την επιτυχία. Συνεπώς, για να σφραγίσει την πρόκριση και να αρχίσει να σκέφτεται την Αούστρια, την οποία και θα αντιμετωπίσει σε μία εβδομάδα, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να παρουσιαστούν έτοιμοι και συγκεντρωμένοι. Παρόλο που η ΑΕΛ δεν αγωνίζεται απόψε στο Τσίρειο, αλλά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα παρουσιάσει τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο που θα την οδηγήσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αντίπαλος θα μπει στο γήπεδο με στόχο να βάλει δύσκολα στην ΑΕΛ, φτάνοντας στην έκπληξη. Οι γαλαζοκίτρινοι, όμως, δεν έχουν τάσεις αυτοκτονίας και θα μπουν για να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι. Δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να αφήσουν την ευκαιρία να πετάξει, καθώς ο στόχος είναι να πάνε όσο πιο μακριά μπορούν στην Ευρώπη. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ συνέστησε απόλυτη σοβαρότητα στους ποδοσφαιριστές, υπογραμμίζοντας πως τίποτε δεν έχει τελειώσει  και πως πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για  να φτάσουν σε άλλη μια νίκη, ικανοποιώντας παραλλήλως και τους οπαδούς της ομάδας.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα αλλάξει και πολλά πράγματα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Ο Βοζίνια θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στα άκρα της άμυνας οι Αϊρόσα (δεξιά), Αβραάμ (αριστερά). Στο κέντρο της οπισθοφυλακής θα είναι οι Λαφράνς και Μιτρέα, ενώ στη μεσαία γραμμή η τριάδα θα αποτελείται από τους Νικολάου, Σοάρες, Ρεζέντε. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αρουαμπαρένα και στις πτέρυγες οι Μέσκα, Μπενίτεθ. Είναι ανοικτό όμως το ενδεχόμενο ο Σάσι να ξεκινήσει και να μείνει εκτός ένας από τους δύο ακραίους επιθετικούς.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη διάθεση των παικτών της ΑΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζει βελτίωση στον τρόπο ανάπτυξης και συνοχής των γραμμών της. Θα είναι το τέταρτο στη σειρά επίσημο φετινό ματς και αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμη πιο απαιτητική και βελτιωμένη σε σχέση με τους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν, τους δύο με τη Σεντ Τζόζεφς και το πρώτο με την Προγκρέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ