aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπίθανος Μίτσιτς... καθάρισε για την Εφές!

Απίθανος Μίτσιτς… καθάρισε για την Εφές!

Καθάρισε και τον Ερυθρό Αστέρα η Αναντολού Εφές.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήρε την τέταρτη νίκη της σε πέντε παιχνίδια, επικρατώντας με 83-70. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος πραγματοποίησε μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση με 26 πόντους και 5 ασίστ, ενώ οι Ντάνστον, Σιμόν, Άντερσον και Πίτερς βοήθησαν σημαντικά τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Όαση ο Λορένζο Μπράουν για τον Ερυθρό Αστέρα με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς στην τρίτη περίοδο αλλά δεν είχε άξιους συμπαραστάτες για να συμβεί αυτό αφού οι συμπαίκτες του κινήθηκαν σε μέτρια έως χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος.

Στο 4-1 ανέβηκε η Εφές, στο 1-4 έπεσε ο Ερυθρός Αστέρας.

Το ματς

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε η Εφές στο ματς. Ο Μίσιτς με πέντε γρήγορους πόντους έγραψε το 5-0, με τους Σιμόν, Λάρκιν και Μπομπουά να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα στη συνέχεια και να στέλνουν τη διαφορά στο +12 στο φινάλε του πρώτου μέρους (21-9). Ο Ερυθρός ήταν… ανεμικός επιθετικά αλλά στη δεύτερη περίοδο άρχισε να σκοράρει και να προσπαθεί να κατεβάσει την διαφορά. Μίσιτς και Πλάις έγραψαν το 29-14, ανεβάζοντας τη διαφορά στην ύψιστη τιμής της μέχρι εκείνο το σημείο (+15), με τους Σέρβους να το… μαζεύουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (38-26).

Η διαφορά με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έφτασε ακόμη και στους 16 (47-31) αλλά κάπου εκεί η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς άρχισε να… σκληραίνει την άμυνά του, βελτιωνόταν ακόμη περισσότερο επιθετικά και άρχιζε να μαζεύει την διαφορά. Και όχι απλά την μάζεψε αλλά κατάφερε και να προσπεράσει με ένα εκπληκτικό σερί 20-2 (49-51). Το προβάδισμα κράτησε λίγο, όμως, με τον Μίτσιτς να το παίρνει ξανά πάνω του και με ένα 7-0 η Εφές μπήκε στην τελευταία περίοδο με διαφορά πέντε πόντων (56-51).

Με τρίποντο του Μίτσιτς ξεκίνησε και το τέταρτο δεκάλεπτο αλλά Μπράουν και Νταβίντοβατς έφεραν το σκορ σε απόσταση ενός τριπόντου (59-56). Ένα νέο σερί, όμως, της τουρκικής ομάδας επανέφερε την… τάξη και την διαφορά στους 15 πόντους (76-60). Αυτό το 17-4 της ομάδας του Αταμάν ήταν αρκετό για να το καθαρίσει και να δώσει στο παιχνίδι διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Εφές να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 85-70.

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 17-17, 18-25, 29-19.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ