aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπίστευτο: Νεκρός σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ο 19χρονος Γκομίς

Απίστευτο: Νεκρός σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ο 19χρονος Γκομίς

Το γαλλικό ποδόσφαιρο έχει κλονιστεί την είδηση του θανάτου του, Γουίλιαμ Γκόμις, του 19χρονου πρώην άσου της Σεντ Ετιέν. Η δολοφονία του διερευνάται στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών για εμπόριο ναρκωτικών. Ο αμυντικός δεν ήταν το μόνο θύμα. Ένα 14χρονο αγόρι έχασε επίσης τη ζωή του μετά από λίγες ώρες στο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί.

Η αστυνομία βρήκε όπλα όλων των διαμετρημάτων -έως και 24- στη σκηνή του εγκλήματος, αλλά οι δολοφόνοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Ο γενικός εισαγγελέας της Τουλόν, Bernard Marchal, δεν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Γκομίς σε οποιοδήποτε σκάνδαλο. Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ένας από τους αδελφούς του, έχασε τη ζωή του σε παρόμοιο σκηνικό πριν από μικρό χρονικό διάστημα.

Η Σεντ Ετιέν, η οποία είχε προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί του με σκοπό να ανανεώσει το συμβόλαιό του, επιβεβαίωσε την απώλεια αναφέροντας: «Με μεγάλη θλίψη λάβαμε την είδηση του τραγικού θανάτου του Γουίλιαμ Γκομίς στο La Seyne-sur-mer, την πατρίδα του, ενός ποδοσφαιριστή που εκτιμήθηκε από τους πρώην συμπαίκτες του και τους εκπαιδευτικούς του χάρη στις ανθρώπινες αρετές του, ο νεαρός παίκτης, ο οποίος θα γινόταν 20 τον Δεκέμβριο, έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής μας  από την ηλικία των 15».

Ο Γκομίς ήταν μέλος της γενιάς του 98, όπως οι Arnaud Nordin, Mahdi Camara Cyril Martin-Pichon, Ronaël Pierre-Gabriel and Anthony Maisonnial με τους οποίους μοιράστηκε μεγάλες χαρές. Τον περασμένο Ιούνιο έφυγε από την Σεντ Ετιέν.

Ο Μπαφετιμπί Γκομίς, πρώην παίχτης των Στεφανουά, εξέφρασε τη θλίψη του μέσω των κοινωνικών δικτύων: «Ήταν μόλις 19. Αναπαύσου εν ειρήνη μικρέ αδερφέ … Οι προσευχές μου πηγαίνουν στην οικογένειά του, στους συγγενείς του και σε όλους τους ανθρώπους που ήταν γύρω σου… Οι μόνες απαντήσεις σε αυτή την τραγωδία είναι αδελφοσύνη και αλληλεγγύη, πρέπει όλοι να ζούμε μαζί με ειρήνη», έγραψε ο παίκτης της Γαλατασαράι.

Το Berthe, όπου ο Γκόμις ανατράφηκε σε μια οικογένεια με ρίζες από τη Σενεγάλη, είναι ένα από τα πιο κακόφημα μέρη. Οι διαμάχες είναι συνηθισμένες και η αστυνομία ανέφερε πρόσφατα μια τεράστια αύξηση του εγκλήματος, που συνδέεται με το εμπόριο ναρκωτικών. Ο Bernard Marchal, εισαγγελέας της Τουλόν, δήλωσε ότι άλλα μέλη της οικογένειας του Γκομίς, συμπεριλαμβανομένου ενός νεότερου αδελφού, είχαν στοχεύσει με παρόμοιο τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες. «Όλα γίνονται για να βρούμε τους υπεύθυνους», δήλωσε ο κ. Marchal, ο οποίος δήλωσε ότι η δικαστική αστυνομία από τη Μασσαλία βοήθησε στην έρευνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ