aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπίστευτο ματς στο Ντόρτμουντ με επτά γκολ σε 22 λεπτά! (13 χρόνια μετά...)

Απίστευτο ματς στο Ντόρτμουντ με επτά γκολ σε 22 λεπτά! (13 χρόνια μετά…)

Τι ματσάρα βλέπουμε! Ντόρτμουντ και Λέγκια Βαρσοβίας έχουν πετύχει επτά γκολ (5-2) συνολικά στο 32’, με τα τέρματα να μπαίνουν σε 22 λεπτά! Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή…

Η Λέγκια έκανε το… λάθος να προηγηθεί στο «Signal Iduna Park»! Οι Πολωνοί σκόραραν στο 10’ ένα εξαιρετικό γκολ με τον Πριγιόβιτς αλλά η… δαιμονισμένη Ντόρτμουντ έκανε τρομερή ανατροπή, πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε τρία λεπτά (3-1) με τον Οκαζάκι να σκοράρει δις και τον Σαχίν να βάζει και αυτός ένα.

Λίγο αργότερα, βέβαια, ο Πριγιόβιτς σκόραρε ξανά για τους φιλοξενούμενους και έκανε το 3-2. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και η Ντόρτμουντ σκόραρε ακόμη ένα τέρμα με τον Ντεμπελέ, αφού είχε προηγηθεί δοκάρι της Λέγκια. Κι όμως, δεν τελείωσε κάτι εκεί. Στο 32ο λεπτό, η Μπορούσια σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ρόις!

Επτά γκολ στο α’ ημίχρονο 13 χρόνια μετά

Xρειάστηκαν 13 χρόνια και 17 ημέρες, ξανά σε μήνα Νοέμβριο για να δούμε επτά γκολ στο πρώτο μέρος ενός αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με την Ντόρτμουντ να προηγείται στα πρώτα 45 λεπτά 5-2 της Λέγκια. Βέβαια η ομάδα της Βεστφαλίας με τους Πολωνούς χρειάστηκαν μόλις 32 λεπτά, επίδοση που συνιστά ρεκόρ.

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2003, στην αναμέτρηση του Λουί Ντε ανάμεσα στην Μονακό και την Λα Κορούνια όταν οι φιναλίστ της σεζόν εκείνης στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαν συντρίψει τους Γαλικιανούς με 8-3. Σε ένα ματς που πέρασε στην ιστορία ο Ροτέν έκανε το 1-0 στο 2’ και ο Ζιουλί το 2-0 στο 11’. Ο Ντάντο Πρσο σημείωσε δύο τέρματα σε ένα πεντάλεπτο (26’&30’) για ν’ ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ένα γκολ του Τριστάν στο 39’ κι ένα του Σκαλόνι στο 45’ μείωσαν το σκορ σε 4-2, αλλά ο Πρσο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε ένα ακόμα για το 5-2.

Στην επανάληψη ο Πλάσιλ έκανε το 6-2, ο Πρσο έκανε καρέ με το 7-2 στο 49’, ο Τριστάν στο 52’ μείωσε σε 7-3 για να ολοκληρώσει στο 67’ τον θρίαμβο των Μονεγάσκων ο Εντουάρντ Σισέ. Σε εκείνο το λεπτό πέρασε σαν αλλαγή για τη Μονακό ο Άκης Ζήκος αντί του Πλάσιλ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άλλες δύο ομάδες στο ίδιο γκρουπ ήταν η Αϊντχόφεν και η ΑΕΚ.

Tα γκολ του αγώνα εκείνου:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ