aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπέφυγε το σοκ η Τότεναμ, δύσκολα η Τσέλσι και... μπόλικο VAR! (vids)

Απέφυγε το σοκ η Τότεναμ, δύσκολα η Τσέλσι και… μπόλικο VAR! (vids)

Η Τότεναμ έδωσε συνέχεια στις κακές φετινές της μέρες, αλλά τουλάχιστον γλίτωσε τα πολύ χειρότερα και πήρε βαθμό με το VAR αυτή τη φορά να της φέρεται καλά και να τη βοηθάει στο τελικό 1-1 με τη Γουότφορντ! Ένα γκολ από τον Μάρκος Αλόνσο ήταν αρκετό και για την Τσέλσι ώστε να κάμψει την αντίσταση της Νιούκαστλ. Τίμησε τη μνήμη του Βιχάι Σριβανταναπράμπα η Λέστερ και επιβλήθηκε 2-1 της Μπέρνλι γλιτώνοντας την ισοπαλία χάρη στο VAR. Μεγάλο «τρίποντο» για την Άστον Βίλα, 2-1 στο φινάλε τη Μπράιτον, ενώ, η Γουλβς είδε δυο φορές να της ακυρώνονται γκολ με την τεχνολογία, παίρνοντας όμως τον βαθμό με το 1-1 απέναντι στη Σαουθάμπτον.

Τότεναμ – Γουότφορντ 1-1

Η Τότεναμ υπέστη ξανά σοκ, αφού δέχθηκε ξανά γκολ μέσα στο πρώτο 10λεπτο από τον αντίπαλό της, όπως είχε συμβεί και πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος στην ήττα από τη Μπράιτον. Με τον Γουέλμπεκ ν’ αντέχει μόλις δυο λεπτά προτού αποκομίσει μυϊκές ενοχλήσεις, ο Ντάριλ Γιάνμαατ από δεξιά έκανε το γέμισμα και ο Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τη Γουότφορντ στο 6ο λεπτό. Οι «hornets» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι παίκτες του Ποτσετίνο γι’ ακόμα μια φορά εμφανίστηκαν εκτός κλίματος και η αλήθεια είναι ότι δεν σημειώθηκαν ιδιαίτεροι κίνδυνοι για την εστία του Φόστερ, στο πρώτο μέρος, όμως η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν… εκρηκτική! Στο 48′ ο Σον από δεξιά σούταρε δυνατά για να βρει το οριζόντιο δοκάρι του Φόστερ και στη συνέχεια ο Περέιρα δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ από το γύρισμα του Ντεουλοφέου, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ της Γουότφορντ! Το σύνολο του Κίκε Φλόρες άρχισε να έχει μεγαλύτερη τόλμη και το παιχνίδι ν’ αποκτά ρυθμό με την πάροδο του χρόνου, δίχως όμως να σταματήσει και τη σωστή άμυνα σε στιγμές μεγάλης πίεσης. Ο Ντέλε Άλι τελικά στο 86′ παίρνοντας τη μπάλα με τον ώμο (με το VAR να δείχνει στην οθόνη No Goal και τον ρέφερι να το παίρνει πάνω του και να δείχνει σέντρα) προστά από τον Φόστερ, έσωσε τον βαθμό διαμορφώνοντας το 1-1 της αναμέτρησης…

Τσέλσι – Νιούκαστλ 1-0

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τσέλσι τα βρήκε σκούρα και έπρεπε να βρει τρόπο να κάνει τη Νιούκαστλ να φοβηθεί. Αυτό, διότι οι «καρακάξες» κάθε άλλο παρά δειλές εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των «μπλε» και κυρίως, ο Σεν – Μαξιμέν που όταν είχε χώρο από την πτέρυγα κουβαλούσε τη μπάλα και προσπαθούσε ν’ ανησυχήσει τους γηπεδούχους. Η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για το σύνολο του Λάμπαρντ ήρθε από τον Μέισον Μάουντ στη συμπλήρωση των 20 λεπτών αγώνα, με τον Ντουμπράβκα να επεμβαίνει και ν’ απομακρύνει. Ισορροπημένο το ματς στο πρώτο μέρος, αλλά και πάλι χρειάζονταν… αρκετές σπίθες για ν’ ανάψει. Στο 57ο λεπτό ο Τάμι Έιμπραχαμ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους για να πάρει κεφαλιά από κόρνερ του Γουίλιαν και να τη στείλει στο δοκάρι και η Τσέλσι άρχισε να εντείνει την πίεσή της στα καρέ της Νιούκαστλ για να βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη. Ξανά με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα ο υψηλόσωμος επιθετικός προσπάθησε ανεπιτυχώς να σκοράρει, ενώ, ο Ντουμπράβκα πανηγύρισε έξαλλα μια απόκρουση σε προσπάθεια του Πούλισικ! Στο 73ο λεπτό τελικά, ο Μάρκος Αλόνσο με διαγώνιο αριστερό σουτ προς τη δεξιά γωνία σκόραρε και η Τσέλσι πήρε τους τρεις βαθμούς με το τελικό 1-0.

Άστον Βίλα – Μπράιτον 2-1

Η Μπράιτον πήρε το προβάδισμα στα Μίντλαντς, με τον Γουέμπστερ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Γκρος και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 21ο λεπτό για να βάλει μπροστά το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ! Οι παίκτες του Ντιν Σμιθ παραπονέθηκαν έντονα για το φάουλ που υπέδειξε ο ρέφερι και από το οποίο προήλθε το γκολ. Ο Μόουι βλακωδώς πήρε δυο κίτρινες κάρτες πολύ γρήγορα και λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος αποβλήθηκε, με τους «γλάρους» πλέον να έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους. Η Βίλα κατάφερε να εκμεταλλευτεί άμεσα το αριθμητικό της πλεονέκτημα και αφού πρώτα ακυρώθηκε λόγω VAR το γκολ του Χούριχεϊν, ο οποίος φάνηκε πως ήταν εκτεθειμένος, ήρθε η ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με χαμηλό σουτ του Γκρίλις για το 1-1. Οι «χωριάτες» θα μπορούσαν να έχουν κάνει την ανατροπή από νωρίς στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Ελ Γκαζί από θέση βολής σε διπλή ευκαιρία έστειλε τη μπάλα τόσο ψηλά που δεν μπορούσε να το πιστέψει. Η Μπράιτον έδειχνε πως άρχισε να κουράζεται προς το φινάλε και η Βίλα έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πάρει όλους τους βαθμούς. Στις καθυστερήσεις ο Κίναν Ντέιβις είδε τον Ματ Ράιαν στην εστία των φιλοξενούμενων να διώχνει με τα ακροδάχτυλα και ο Ματ Τάργκετ από την εκτέλεση του κόρνερ μέσα σε ντελίριο πανηγύρισε για το τελικό 2-1 που ήρθε στην εκπνοή.

Λέστερ – Μπέρνλι 2-1

Η Μπέρνλι, κόντρα στη ροή του αγώνα, έκανε το 1-0 στην έδρα της Λέστερ με τον Κρις Γουντ να σκοράρει στην πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του στο King Power Stadium, τρέχοντας στην πλάτη της άμυνας για να σκοράρει με κεφαλιά την οποία έστειλε πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 1-0 στο 28′. Η Λέστερ που μέχρι εκείνο το σημείο κυριαρχούσε αλλά δεν μπορούσε να εμφανιστεί τόσο αποτελεσματική όσο ήταν οι «clarets», άργησαν, αλλά βρήκαν απάντηση. Στο 45′, ο Τζέιμι Βάρντι – που είχε εξαιρετική σχέση με τον Βιχάι Σριβανταναπράμπα – τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου αφεντικού της ομάδας στη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία με το ελικότερο και με κεφαλιά από σέντρα του Χάρβεϊ Μπαρνς έγραψε το 1-1. Οι «αλεπούδες» σε μια τόσο ιδιαίτερη μέρα όπου τιμήθηκε η μνήμη του Ταϊλανδού αφεντικού τους, δεν θα μπορούσαν να συμβιβαστούν εύκολα με κάτι λιγότερο από τη νίκη… Την εξασφάλισαν στο 75ο λεπτό με το γκολ του Τίλεμανς όταν ένα γύρισμα από δεξιά έφτασε μέχρι εκείνον που έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων για το 2-1 που αποδείχθηκε τελικό σκορ! Αυτό, λίγο έλειψε να αλλάξει στο 80′ με τον Κρις Γουντ που σκόραρε, όμως, το VAR είδε το φάουλ πάνω στον Τζόνι Έβανς και το ακύρωσε!

Γουλβς – Σαουθάμπτον 1-1

Η Γουλβς έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό με τον Ραούλ Χιμένες αλλά είχε κάνει χέρι στην εξέλιξη της φάσης και ορθά δεν μέτρησε το γκολ κόντρα στη Σαουθάμπτον. Οι «λύκοι» κατάφεραν να προηγηθούν λίγο πριν το ημίχρονο όταν από σουτ του Κουτρόνε και ασταθή απομάκρυνση του τερματοφύλακα, ο Ραούλ Χιμένες κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ και να γράψει το 1-0, όμως ξανά το VAR το ακύρωσε για οφσάιντ! Αφού λοιπόν δυο φορές το γκολ της ομάδας του Νούνο Σάντο δεν ήταν έγκυρο για να κατακυρωθεί, η Σαουθάμπτον αντέδρασε και κατάφερε να γίνει εκείνη που άνοιξε το σκορ στο «Μολινό». Η άμυνα της Γουλβς δούλεψε κάκιστα στο 53ο λεπτό και ο Ντάνι Ινγκς από κεφαλιά πάσα του Γιαν Βάλερι έβαλε μπροστά τους «αγίους». Εν τέλει ο Ραούλ Χιμένες έπειτα από δύο αποτυχημένες απόπειρες να σκοράρει, αφού το VAR ήταν… εχθρός του, κατάφερε να χριστεί σκόρερ στο 61′ όταν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ματ Ντόχερτι για να γράψει το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μπόρνμουθ – Νόριτς 0-0

Αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως το πιο αδιάφορο και ήρεμο παιχνίδι από τα έξι ματς που είχαν κοινή ώρα έναρξης στο κυρίως μενού του Σαββάτου στην 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, στο δεύτερο μέρος αυτό άλλαξε κατά πολύ και κυρίως από πλευράς «καναρινιών». Ο Τεέμου Πούκι άρχισε να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και να προσπαθεί να βρει λύσεις για να χαρίσει το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του έστω και με… μισό γκολ, με το παιχνίδι να γίνεται αρκετά καλύτερο. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο και κανείς δεν θα θυμάται το ματς… το πρωί της Κυριακής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ