aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπαντούν στον Χαμπουλλά οι «Μαχητές», θυμήθηκαν τα αμπελοπούλια

Απαντούν στον Χαμπουλλά οι «Μαχητές», θυμήθηκαν τα αμπελοπούλια

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσης Αμμοχώστου, ο οποίος δίνει κάποιες απαντήσεις προς τον πρόεδρο της Εταιρείας Ανόρθωσης, Ευγένιο Χαμπουλά, για το γεγονός πως ο τελευταίος στηρίζει το μέτρο της Κάρτας φιλάθλου.

Αναφέρονται παράλληλα στην εβδομάδα αυτή, χαρακτηρίζοντάς την δύσκολη ψυχολογικά, λόγω του αδικοχαμένου οπαδού της Ανόρθωσης, Αδάμου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή νικημένος από τη λευχαιμία, αλλά και στο γεγονός πως σε ένα σπουδαίο ντέρμπι όπως αυτό με την Ομόνοια, θα απουσιάζουν.

Αναλυτικά:

«Μια δύσκολη εβδομάδα αυτή που διανύουμε ιδιαίτερα στο θέμα της ψυχολογίας. Είναι απ’ αυτές τις εβδομάδες που κάθε λογής ηλικίας οπαδοί ετοιμάζονταν και προετοιμάζονταν ο καθένας με τον δικό του τρόπο για ένα παιχνίδι σαν αυτό της Κυριακής. Κάποιοι θα ξημεροβραδιάζονταν ετοιμάζοντας την είσοδο μερικών δευτερολέπτων, κάποιοι θα μεριμνούσαν για τα pregame πάρτι, κάποιοι θα ξεσκόνιζαν τα τιμημένα πανιά μας και κάποιοι θα μεριμνούσαν όπως όλα κυλήσουν στην εντέλεια για το παιχνίδι. Πριν από αυτά θα μεσολαβούσε και μια παρουσία σε ένα από τα κλειστά μας αθλήματα που άρχισαν και αυτά τον φετινό τους μαραθώνιο.

Όλα αυτά όμως θα γίνονταν στο παρελθόν. Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε πιστοί στον δικό μας αγώνα ενάντια στο σύστημα, να παραμείνουμε αυθεντικοί στα πιστεύω μας όσο και να μας πληγώνει η απουσία μας από τα αθλητικά δρώμενα της Ανόρθωσης. Το τονίζουμε αυτό ξανά και ξανά γιατί η Ανόρθωση για μας δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι του Σωματείου. Είναι όμως το κυριότερο αυτό που με τις επιτυχίες ή αποτυχίες του κρατάει την φλόγα αναμμένη. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια.

Εδώ είναι που θέλουμε να παρέμβουμε στις δηλώσεις του προέδρου του ποδοσφαιρικού τμήματος, χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε διάλογο ή δημόσια αντιπαράθεση. Οφείλουμε όμως να είμαστε σωστοί και δίκαιοι προς αυτά που πιστεύουμε, γιατί εμείς κωλοτούμπες δεν θα κάνουμε ποτέ. Όπως είχαμε ξεκάθαρες απόψεις στις γενικές συνελεύσεις και παραμείναμε πιστοί χωρίς να μας αλλάξει κάποιος τα πιστεύω μας. Η μνήμη μας ευτυχώς δεν είναι επιλεκτική.

Θέλαμε να τοποθετηθούμε από την Πέμπτη όμως ο θάνατος του μικρού μας αδελφού παράτεινε την ανακοίνωση μας ως ένδειξη σεβασμού προς τον Αδάμο. Δεν θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες αλλά θα αρκεστούμε στα βασικά:

1. Όταν θέλουμε κ. Χαμπουλλά να είμαστε υπέρ της νομοθεσίας καλό είναι να μην το κάνουμε επιλεκτικά. Δεν είχατε δείξει την ανάλογη ευαισθησία σε άλλο νόμο με τις “νοστιμιές” αλλά σταθήκατε απέναντι του επειδή σωστά κατά την άποψη σας διαφωνήσατε. Και για να μην παρεξηγηθούμε, στις συνάξεις μας και εμείς αμάσητα τα τρώμε επειδή και είναι νόστιμα, αλλά ούτε με αυτό τον νόμο συμφωνούμε.

2. Επίσης κ. Χαμπουλλά για να είμαστε δίκαιοι ένας σωστός οπαδός δεν στηρίζει την ομάδα μόνο όταν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, αλλά όποτε του δίνετε η δυνατότητα να το πράξει. Έτσι η τοποθέτηση σας περί αγοράς φανελών όλης της ενδεκάδας φέτος, ενώ πέρσι καμιάς, θεωρείται τουλάχιστον άστοχη. Το οργανωμένο σύνολο στα πέτρινα χρόνια της ποδοσφαιρικής Ανόρθωσης, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά υπήρχαν διαστήματα που την κουβάλησε και στις πλάτες του όταν οι πλείστοι της την γύρισαν. Δεν υπονοούμε εσάς αλλά γενικότερα.

3. Επίσης όταν κάποιοι επιμένετε να μας λέτε “τι φοβάστε, αφού ξέρουν και τι ψωνίζουμε από τα σούπερ μάρκετ”, τότε δεν έχετε καταλάβει ακόμα γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τον ηλίθιο αυτό νόμο. Αυτό που λέτε έχει να κάνει με ένα άρθρο του νόμου (περί κάρτας οπαδού) που εφαρμόστηκε το 2018. Εμείς είμαστε ενάντια όλου αυτού του αντισυνταγματικού τροχονόμου και καλό είναι να τον μελετήσετε πριν τον υποστηρίξετε ξανά. Επειδή βάσει αυτού κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει αθλητισμός στην Κύπρο. Έπρεπε όλα να ήταν παγοποιημένα μέχρι την συμμόρφωση όλων των συνθηκών της ηλίθιας νομοθεσίας τους. Μην επαναλαμβανόμαστε, αρκετά σημεία είναι σε προηγούμενες μας ανακοινώσεις.

4. Και για όσους προτρέξουν να πουν πάλι τα δικά τους, καλό είναι να σεβαστούν το οπαδικό σύνολο της ομάδας τους που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια επίσημα και άλλα σχεδόν τόσα με διαφορετική μορφή τα χρόνια που οι σύνδεσμοι φιλάθλων είχαν ένα διαφορετικό σκοπό να διαδραματίσουν. Ειδικά στην δική μας περίπτωση και ελέω προσφυγιάς, για αυτούς που θυμούνται και γνωρίζουν την Ιστορία μας, από το 1980 στην Λεμεσό, οι πρόσφυγες και φίλοι της Ανόρθωσης μας στεγάζονταν σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης υπό την επωνυμία Πα.Συ.Φι. Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Τα χρόνια της προσφυγιάς όπου η νεολαία κράτησε με νύχια και με δόντια την Ιδέα που γεννήθηκε στην Αμμόχωστο μας, ζωντανή.

Τέλος να ευχηθούμε και εμείς δύναμη και υπομονή στην οικογένεια του άτυχου Τέλη (οπαδός της ΑΕΛ) όπου έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μάθαμε να σεβόμαστε οπαδούς και σύνολα που δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό, όχι μόνο σε τέτοιες στιγμές αλλά γενικότερα μεταξύ οπαδών. Καλό παράδεισο φίλε.

Υ.Γ.: Σε αντίθεση με τους παραπάνω οπαδούς έρχονται τα νεομοντέρνα “σύνολα” ή αλλιώς χορωδίες που συμβιβάστηκαν ή υπέκυψαν στο σύστημα και είναι καθοδηγούμενα. Ένα από αυτά θα επισκεφθεί το δικό μας σπίτι τη Κυριακή την ώρα που εμείς θα απουσιάζουμε. Όσο για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν στην πληρωμένη ανακοίνωση τους, τροχός είναι και γυρίζει.

Υ.Γ.1: Μακάρι να δείχνατε τόσο σε διοικητικό επίπεδο με τα καλέσματα σας όσο και ο κόσμος με την ανταπόκριση του, την ίδια θέληση στα θέματα της Αμμοχώστου. Πέντε με έξι χιλιάδες κόσμο σε μια εκδήλωση για την πόλη μας εμείς δεν είδαμε ποτέ.

Υ.Γ.2: Τελευταία εβδομάδα εγγραφών στα κλιμάκια μας. Οι διαδικτυακές εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και το τέλος του 2019 (κλικ εδω).

Με εκτίμηση,

Παν.Συ.Φι. Ανόρθωσης Αμμοχώστου – 25 χρόνια Maxhtec».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ