aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑούστρια σε κρίση, μέχρι κι ο θρυλικός Προχάσκα παρακαλάει τον κόσμο...

Αούστρια σε κρίση, μέχρι κι ο θρυλικός Προχάσκα παρακαλάει τον κόσμο…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ένας… πανικός επικρατεί στην Αούστρια Βιέννης. Μετά τα τραγικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της πατρίδας του Βόλφγκανγκ Αματέους Μότσαρτ, ήλθε «καπάκι» και η ήττα από τον Απόλλωνα (1-2) στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και οι «βιόλα» περνάνε κρίση.

Ο Αυστριακός θρύλος της Αούστρια και εκ των σπουδαιότερων όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο της χώρας του, Χέρμπερτ Προχάσκα (Herbert Prohaska), μέσω της επίσημης σελίδας της ομάδας στο Facebook, επικοινωνεί με τον κόσμο και ευχαριστεί τους οπαδούς για το υπέρ του πανό που ανάρτησαν και τα ευχετήρια τραγούδια τους, με αφορμή τα 64α γενέθλιά του, στο 64ο λεπτό του αγώνα με τον Απόλλωνα. Παράλληλα, παρακαλάει θερμά τους οπαδούς της Αούστρια σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές να κάνουν υπομονή και να δείξουν εμπιστοσύνη.

Για να καταλάβετε πόσο σπουδαίος παίκτης ήταν ο Προχάσκα, έχει ανακηρυχτεί ως ο κορυφαίος Αυστριακός παίκτης του 20ου αιώνα από την UEFA!  Με το παρατσούκλι «Schneckerl», που στη βιεννέζικη διάλεκτο έχει την έννοια του «Ο Μπούκλας» και προέρχεται από τη πλούσια κόμη του στα νεότερα χρόνια της ζωής του, υπήρξε ένας ταλαντούχος, απλός και ουσιώδης στο παιχνίδι του, ιδιαίτερα μαχητικός μέσος, που έπαιξε ως οργανωτικός πλέι μέικερ. Διακρίθηκε για το παραγωγικό του παιχνίδι και τις πολύ καλές μεταβιβάσεις του, μιας και υπήρξε εξαιρετικός πασσαδόρος.

Ξεκίνησε το 1972 με την Αούστρια Βιέννης και μέχρι το 1980 είχε κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Αυστρίας. Πήγε στην Ίντερ και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας στη δεύτερη σεζόν του με τους «νερατζούρι». Ακολούθησε το 1982, η Ρόμα, με την οποία κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά, επιστρέφοντας στην Αούστρια το 1983 για να κλείσει την καριέρα του. Κέρδισε 83 διεθνείς συμμετοχές, σκοράροντας 10 γκολ και συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1978 και του 1982.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα πλούσιο και όμορφο ρεπορτάζ για τον Προχάσκα εδώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ