aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAντωνίου: «Υποκλίνομαι, είναι κατόρθωμα!»

Aντωνίου: «Υποκλίνομαι, είναι κατόρθωμα!»

«Μέλι» έσταξε ο Τάκης Αντωνίου για την ΑΕΛ, μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ μιλώντας για τη  μάχη του τίτλου σημείωσε ότι δίνει ίσες πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος στους τρεις διεκδικητές, χαρακτηρίζοντας με κατόρθωμα την πορεία της ΑΕΛ λαμβάνοντας, όπως είπε, υπόψη το χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τη μάχη του τίτλου κι αν υπάρχει πλεονέκτημα σε κάποια εξ αυτών: «Επειδή έχουν περάσει ήδη 31 αγωνιστικές και οι τρεις αυτές ομάδες είναι περίπου ισόβαθμες, με την Ομόνοια να υπερέχει κατά ένα βαθμό, θα πρέπει να δεχθούμε ότι και οι τρεις αυτές ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες. Η καθεμιά, φυσικά, με τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε κάποια στιγμή φάνηκε ότι η Ομόνοια ήταν η ομάδα που θα είχε μεγαλύτερες αντοχές, που είχε μια καλή ισορροπία τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αλλά οι ομάδες της Λεμεσού με τη σειρά τους έδειξαν τη δική τους ανθεκτικότητα και κατάφεραν μετά από 31 αγωνιστικές να είναι περίπου στην ίδια ευθεία. Για το λόγο αυτό δεν μπορώ να πω ότι έχει καμία από τις τρεις ομάδες πλεονέκτημα. Δεν τα έβαλαν κάτω στις αποτυχίες τους, γιατί και οι τρεις είχαν αποτυχίες. Έδειξαν ανθεκτικότητα, ανασυγκροτήθηκαν απέναντι σε αντιπάλους δυνατούς δεν τα έβαλαν κάτω και είναι και οι τρεις εκεί. Θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες για τον πρωταθλητή».

Βλέπουμε τον Απόλλωνα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια να μη δέχεται γκολ, ενώ διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή. Αν διατηρήσει αυτή την ισορροπία θα παίξει ρόλο; «Αν καταφέρει να το διατηρήσει, ναι. Είμαστε στην τελική ευθεία και εάν μια από τις τρεις ομάδες καταφέρει να αναδείξει τα θετικά της και να κρύψει τα αρνητικά της θα αποκομίσει ένα πλεονέκτημα. Γενικά, έχουν μια ισορροπία οι ομάδες, εάν δείτε και τη διαφορά στα γκολ που πετυχαίνουν σε σχέση με αυτά που δέχονται. Ο Απόλλων ήταν σταθερά η ομάδα με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και η Ομόνοια σταθερά με την καλύτερη άμυνα. Η ΑΕΛ στο ενδιάμεσο τους. Είναι γι’ αυτό που κρίνω ότι περίπου είναι ισοδύναμες οι ομάδες».

Της ΑΕΛ ποιο είναι το μεγαλύτερο της όπλο και που υστερεί; «Η ΑΕΛ είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, πέραν του ότι υποκλίνομαι σε αυτή την πορεία που κάνει η ΑΕΛ. Με ένα μικρό μπάτζετ, χωρίς μεγάλα ονόματα, αλλά με ταλαντούχους παίκτες που τα δίνουν όλα στο γήπεδο. Υπάρχει άριστο κλίμα στην ομάδα και το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που πανηγυρίζουν. Η μυρωδιά που βγάζει αυτή η ομάδα είναι ότι το απολαμβάνει, το διασκεδάζει και έχει καταφέρει ο κ. Κέρκεζ, τον οποίο εγώ πάντα υποστήριζα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα που παίζει συμπαγές ποδόσφαιρο, φεύγουν γρήγορα στην επίθεση, καλύπτουν ο ένας τον άλλο, έχουν ενθουσιασμό και όλα αυτά είναι στοιχεία που τα εξαργυρώνει και βρίσκεται εκεί. Και είναι η μόνη ομάδα που διεκδικεί και τους δύο τίτλους. Αν λάβουμε υπόψη τα μπάτζετ των τριών ομάδων τότε, ναι, είναι ένα κατόρθωμα αυτό που κάνει η ΑΕΛ».

Το ισχυρό όπλο του Απόλλωνα ποιο είναι; «Για τον Απόλλωνα το μεγαλύτερο του όπλο είναι η πολυφωνία στην επίθεση. Πάρα πολλοί παίκτες του είναι ικανοί στο σκοράρισμα και αυτό το έχει εξαργυρώσει πάρα πολλές φορές φέτος. Ένα μικρό παράδειγμα είναι ο τελευταίος αγώνας με τον Μπένσοπ να έρχεται από τον πάγκο και πέτυχε το νικητήριο γκολ που άλλαξε την ψυχολογία στην ομάδα της Λεμεσού».

Διαβάστε επίσης: Αντωνίου: «Ο Σάββας κάνει τα αυτονόητα. Ούτε οι καλύτεροι, ούτε της σειράς παίκτες»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ