aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑντίπαλοι Ανόρθωσης: Εικόνα ομιχλώδης και… ζόρικη, μεγαθήρια στο δρόμο της

Αντίπαλοι Ανόρθωσης: Εικόνα ομιχλώδης και… ζόρικη, μεγαθήρια στο δρόμο της

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοιες μέρες διεξάγονταν οι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ. Η πανδημία του κορωνοϊού μετέθεσε τις αναμετρήσεις αυτές, περίπου δύο μήνες αργότερα. Η Ανόρθωση, για παράδειγμα, που θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα έχει υποχρεώσεις στις 17 Σεπτεμβρίου 2020. Κι αν για τον 1ο προκριματικό, υπάρχουν κάποιες σαφέστατες ενδείξεις που αφορούν τους αντιπάλους των κυπριακών ομάδων, στον επόμενο γύρο η εικόνα είναι μάλλον ομιχλώδης και ιδιαιτέρως ζόρικη. Μαζί με την «Κυρία» θα μπουν στην κλήρωση άλλες 73 ομάδες για να αναδεχθούν τα 37 ζευγάρια. Κι όπως όλα δείχνουν θα είναι στο… καλάθι των αδυνάτων.

Τα ζόρικα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι πιθανοί αντίπαλοι για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, από τα πρωταθλήματα που έχουν τελειώσει ή «τελειώσει», είναι η ισπανική Γρανάδα, η γερμανική Βόλφσμπουργκ, η βελγική Σταντάρ Λιέγης και η ολλανδική Βίλεμ. Θα είναι, όμως, και οι ομάδες που θα πάρουν την 6η ή 7η θέση από κορυφαία πρωταθλήματα, όπως μια αγγλική ομάδα (Τότεναμ ή Γουλβς), μια ιταλική (μεταξύ Ρόμα, Νάπολι και Μίλαν), μία ισχυρή γαλλική, από τη Ρωσία πιθανότατα η Ροστόφ ή η Τσεσεκά Μόσχας, από την Πορτογαλία η Μπράγκα ή η Σπόρτινγκ και από την Τουρκία η Μπεσίκτας ή η Σίβασπορ. Με τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρό μας, αυτές οι ομάδες αποτελούν φόβητρο για κάθε κυπριακό σύλλογο.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Πάει για νέα υπέρβαση με μέσο, φέρνει τερματοφύλακα

Υπάρχουν όμως και κάποιες αισιόδοξες συγκυρίες. Για παράδειγμα το γεγονός ότι στην κλήρωση της 31ης Αυγούστου για τους αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, ισχυρές θα είναι και οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με απλά λόγια, οι πρωταθλήτριες από χώρες όπως η Μάλτα, τα Νησιά Φαρόε, το Γιβραλτάρ, η Αρμενία και κάποιες άλλες που λογίζονται στις «μικρές», στο ενδεχόμενο που αποκλειστούν, θα είναι ισχυρές και θεωρούνται καλοδεχούμενες. Κατά τα άλλα, η αποστολή της Ανόρθωσης πήγε χθες στις Πλάτρες, για ένα νέο προπονητικό κύκλο, διάρκειας δύο ημερών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ