aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑντίδραση από την Τσέλσι σε ευνοϊκή βραδιά (video)

Αντίδραση από την Τσέλσι σε ευνοϊκή βραδιά (video)

Η Τσέλσι είχε μια βραδιά όπως ακριβώς τη χρειαζόταν μετά τη «σφαλιάρα» από τη Γουέστ Χαμ. Καθάρισε το παιχνίδι με την παντελώς ακίνδυνη και κακή Γουότφορντ φτάνοντας το σκορ στο 3-0 και ξεπέρασε την αναποδιά της περασμένης Τετάρτης, για να κοιτάξει πλέον το ματς με την Κρίσταλ Πάλας, το βράδυ της Τρίτης.

Λίγες ώρες μετά το επιβλητικό 5-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπόρνμουθ και την προσωρινή παρουσία της ομάδας του Σόλσκιερ στην τετράδα, η Τσέλσι ήξερε πως δεν είχε περιθώριο για τίποτα λιγότερο από τη νίκη και την επαναφορά του +2 από τους «κόκκινους διαβόλους» στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αναμένοντας, βέβαια, και την υπόθεση της Σίτι στο CAS…

Ο Ολιβιέ Ζιρού από ωραία κάθετη του Μπάρκλεϊ, με γυριστό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα χαμηλά στην απέναντι γωνία του Φόστερ στο 28ο λεπτό για το 1-0 της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Γάλλος στράικερ έφτασε στα 4 τέρματα στις τελευταίες 7 εμφανίσεις του με τη φανέλα του κλαμπ στο πρωτάθλημα, όντας 6 φορές βασικός, ενώ, πριν από αυτή την επίδοση είχε μόλις πέντε γκολ σε 46 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ! Ο Πούλισικ που γι’ ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πόσο ικανός είναι για να κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια, κέρδισε το πέναλτι από τον Καπού και ο Γουίλιαν στο 43ο λεπτό έκανε το 2-0 για την Τσέλσι.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει αναγκάσει την διοίκηση των «μπλε» να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την πιθανή ανανέωση της συνεργασίας τους και είναι από τους καλύτερους της ομάδας μετά το restart της Πρέμιερ Λιγκ. Έχει σκοράρει τέσσερις φορές από την ημέρα της επανέναρξης της σεζόν και έφτασε στο σύνολο των 37 τερμάτων στην παρουσία του στη Λίγκα. Είναι τρίτος στη λίστα των Βραζιλιάνων σκόρερ στο πρωτάθλημα μαζί με τον Γκάμπριελ Ζέσους, πίσω μονάχα από τους Φιλίπε Κουτίνιο (41) και Ρομπέρτο Φιρμίνο (56).

Για τους «μπλε», ο Μάουντ πήρε προσπάθειες και όσο περνούσε η ώρα στο ματς έπαιρνε περισσότερη αυτοπεποίθηση για να δοκιμάσει ενέργειες και να βάλει ουσία στο παιχνίδι του. Η Γουότφορντ δεν έκανε ποτέ αισθητή την παρουσία της στο γήπεδο μέχρι το τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όταν κι επιχείρησε να στείλει κάποιες μπάλες στα καρέ του Κέπα και να δημιουργήσει ανησυχητικές καταστάσεις για την εστία του Ισπανού γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Πέρα από το 81ο λεπτό και το πλασέ του Γουέλμπεκ για το οποίο ο Κέπα χρειάστηκε να πέσει στην αριστερή του πλευρά για να διώξει και μια ημιτελική προσπάθεια του Άγγλου φορ με τον Χιουζ να μην βάζει την προβολή, δεν είχε κάτι άλλο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Λόφτους – Τσικ για να προστατεύσει τη μπάλα, συνεργάστηκαν οι Πούλισικ, Αθπιλικουέτα και Μπάρκλεϊ, με τον τελευταίο να κοντρολάρει με το δεξί και να σουτάρει δυνατά με το αριστερό για το τελικό 3-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ