aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑντίδοτο στην «κλειστή» άμυνα

Αντίδοτο στην «κλειστή» άμυνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι ξεκάθαρο, βάσει του (μικρού) δείγματος πως, η ΑΕΛ αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν βρίσκει απέναντι της καλά οργανωμένη άμυνα. Δεν είναι τυχαίο πως, οι τρεις νίκες που πέτυχε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ήλθαν με το ίδιο σκορ, 1-0. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει εντοπίσει το πρόβλημα και προσπαθεί να το διορθώσει, γιατί όσο το σκορ είναι εύθραυστο ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας βαθμών. Με τον Τιάνγκο ντε Λεόνσο στην κορυφή της επίθεσης και ένα ακόμη επιθετικό δίπλα του, παρατηρείται βελτίωση, αλλά αυτό που ζητά ο  Πορτογάλος τεχνικός είναι όλοι μεσοεπιθετικοί να πατάνε περιοχή και να δοκιμάζουν σουτ. Χρειάζονται περισσότεροι αυτοματισμοί, φαντασία και κινήσεις.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν δώσει πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας αδυναμία στο εύκολο γκολ, αλλά και έλλειψη σταθερότητας. Δεν έχει ακόμη φτάσει η ΑΕΛ σε μια καλή διάρκεια απόδοσης, των 60, 70 ή 80 λεπτών. Ο Μπαλταζάρ γνωρίζει που εστιάζεται το πρόβλημα και στις προπονήσεις απαιτεί μεγαλύτερη δραστηριότητα των ακραίων αμυντικών και περισσότερη ενέργεια από τους μέσους. Επιβάλλεται καλύτερος ρυθμός, αφού μόνο έτσι θα φθάνει και πιο συχνά η μπάλα στην αντίπαλη εστία. Οι μέσοι που πήραν χρόνο συμμετοχής παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και μόνο ο Σοάρες βγάζει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ο χρόνος θα δείξει εάν και οι Φιντέλις και Σίλβα θα ανεβάσουν την απόδοσή τους, γιατί όσο οι μέσοι μένουν… στα ρηχά, η ομάδα θα έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία έχουν ενώπιον τους το παιχνίδι με την Πάφος FC, την Κυριακή, στο Τσίρειο. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσει και πάλι το ίδιο σκηνικό, δηλαδή κλειστή άμυνα. Οπόταν θα χρειαστεί καλή τακτική και οργάνωση, πρώτα για να μην υποστεί ζημιά από τις αντεπιθέσεις των αντίπαλων παικτών και από την άλλη να βρει τρόπους για να δημιουργήσει ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσει στον μεγαλύτερο βαθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ