aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆντεξε και έγραψε ιστορία η Λειψία (video)

Άντεξε και έγραψε ιστορία η Λειψία (video)

Η Λειψία νίκησε 3-2 την Πόρτο στη Γερμανία για την τρίτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Τσάμπιονς Λγικ και βρέθηκε στη δεύτερη θέση του γκρουπ, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της ιστορίας της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε ένα δραματικό ματς, που κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, οι Γερμανοί προηγήθηκαν 1 -0 και 3-1, όντες σαφώς ανώτεροι και άντεξαν στην επίθεση των «δράκων» στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να μένουν στους τρεις πόντους.

Οι δευτεραθλητές Γερμανίας μπήκαν πιο δυνατά και άρχισαν να χάνουν συνεχώς ευκαιρίες στην εστία του Σέζαρ. Έτσι, στο 8’, ο Ορμπαν εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην περιοχή των «δράκων»» και με πλασέ έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Πορτογάλοι σtο 18’. Ύστερα από εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ, οι παίκτες της Πόρτο έπαιξαν βόλεϊ με κεφαλιές μέσα στην περιοχή και ο Αμπουμπακάρ με γυριστό βολέ ισοφάρισε.

Οι Σάμπιτζερ και Κεϊτά έχασαν ευκαιρίες για τη Λειψία και οι προσπάθειες της ομάδας της Red Bull δικαιώθηκαν στο 38’, όταν μετά από έξοχο συνδυασμό, ο Σάμπιτζερ έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Φόρσμπεργκ στην περιοχή και αυτός με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-1. Στο 41’, έγινε λάθος στο χώρο του κέντρου και ο Ογκαστίν δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε για το 3-1. Στο 44’, ο Ερέρα γύρισε την μπάλα με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Τέγες, και ο Μαρκάνο με κοντινή προβολή μείωσε σε 3-2.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Σέζαρ, με σημαντικότερη του Μπρουμά στο 62’. Οι «δράκοι» άρχισαν να βγαίνουν από το «καβούκι» τους και έχασαν δύο ευκαιρίες στην εστία των δευτεραθλητών Γερμανίας, με το ρυθμό να έχει πέσει κατακόρυφα σε αυτό το διάστημα. Στο 73’, ο Ογκαστίν έχασε μεγάλη ευκαιρία, όμως οι αλλαγές των δύο προπονητών έκαναν πιο επιθετική την ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο, που έχασε τέσσερις ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο για να ισοφαρίσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ