aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆντε, πάλι στην αφετηρία

Άντε, πάλι στην αφετηρία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με όσα άφησε να εννοηθούν προχθές ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, το μπαλάκι και παίρνει τους ποδοσφαιριστές. Σε καμιά περίπτωση δεν απαλλάσσεται βέβαια των ευθυνών του ο Πέδρο Εμανουέλ, όμως υπάρχουν ξεκάθαρα παράπονα για την απόδοση των ποδοσφαιριστών, αυτών που ήλθαν το καλοκαίρι για να δώσουν περισσότερη ώθηση στην ομάδα, αλλά και αυτών που ήταν πέρσι πρωταγωνιστές και φέτος «χάθηκαν».

Οι εμφανίσεις του Απόλλωνα γενικά δεν έχουν πείσει και οι τρεις νίκες, επί της Νέας Σαλαμίνας, της ΑΕΖ και της Ομόνοιας, δεν ήταν αρκετές για να δώσουν το κάτι παραπάνω στους κυανόλευκους. Ο πρόεδρος είπε αλήθειες, αλλά πιο σημαντικό είναι αυτό που τόνισε, πως ο πήχης με τα τωρινά δεδομένα έχει χαμηλώσει!

Ότι, δηλαδή, αλλάζουν οι στόχοι. Ο κόσμος, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως όταν άρχιζε το πρωτάθλημα, η ομάδα τους ήταν ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, αλλά με τη συμπλήρωση εφτά αγωνιστικών δεν μπορεί να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους.

Οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης κατά την άποψη της διοίκησης, έχουν καταλύσει (για ευνόητους λόγους) σε ξενοδοχείο ενόψει του σημερινού αγώνα με την Αναγέννηση. Οι κυπελλούχοι φιλοξενούν την Αναγέννηση το απόγευμα και με νίκη θέλουν να γυρίσουν σελίδα. Όποιες και αν είναι οι απουσίες (Γκόμες, Στυλιανού, Πέδρο), η νίκη είναι μονόδρομος.

Μάλιστα, το πρόγραμμα ευνοεί τον Απόλλωνα, για να κάνει συνεχόμενες επιτυχίες, να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των ομάδων που προπορεύονται και να ψαλιδίσει τη διαφορά. Μετά το παιχνίδι με την Αναγέννηση, ο Απόλλων θα βρει μπροστά του Δόξα, Εθνικό και Καρμιώτισσα.

Κι εδώ ταιριάζει η φράση, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Καλύτερο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να του τύχει, μετά από όλη αυτή τη φουρτούνα. Η αντεπίθεση, που όλοι περιμένουν να δουν,  αφορά στους ποδοσφαιριστές, για τους οποίους είναι ξεκάθαρο, μετά και τις δηλώσεις Κίρζη, πως υπάρχει μια αμφισβήτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ