aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑντανάκλαση της φιλοσοφίας του

Αντανάκλαση της φιλοσοφίας του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μπήκαν για τα καλά στη βάσανο των προπονήσεων επί πολωνικού εδάφους οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι, αφίχθησαν προχθές το πρωί στο προπονητικό κέντρο όπου διανύουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και στρώθηκαν με τη μία στην όσο γίνεται καλύτερη εκγύμναση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εννοείται πως μέχρι και τις 13 Ιουλίου, διάστημα παραμονής στις εγκαταστάσεις του «Ρέμες», θα γίνει μπόλικη δουλειά ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια επιτυχημένη σεζόν. Πρώτος σταθμός, ασφαλώς, αποτελούν οι ευρωπαϊκές προκλήσεις, με τον στόχο να είναι η όσο γίνεται πιο μακρινή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ  που θα ανεβάσει το πρεστίζ της ομάδας και θα αποφέρει, προφανώς, οικονομικά οφέλη.

Ο Άντονι Ιραόλα, που για πρώτη φορά καλείται να δουλέψει ως προπονητής, έχει θέσει τον πήχη των απαιτήσεων πολύ ψηλά. Πιστεύει στους ποδοσφαιριστές και πολύ περισσότερο στον εαυτό του, προσδοκώντας σε μια άκρως επιτυχημένη αρχή στη νέα του πρόκληση. Για τον 36χρονο πρώην άσο της Μπιλμπάο αποτελεί τεράστιο στοίχημα να δώσει μια νέα αγωνιστική πνοή στην ΑΕΚ και σε αυτό, δεν συμβιβάζεται. Στο διάστημα της παραμονής στην Πολωνία, θα δουλέψει και στον τομέα της τακτικής, ένα κομμάτι που κρίνει ιδιαίτερα σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία του συνόλου. Θα επιδιώξει να εμφυσήσει τις δικές του προπονητικές αντιλήψεις, τα δικά του «θέλω» και «πρέπει» προκειμένου αυτό που θα δει εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών να αντανακλά στη φιλοσοφία του. Έχει αρχίσει να κερδίσει τους παίκτες με την προσωπικότητά του και προφανώς, με το επιτελείο του στοχεύει να προσθέσει κάποια στοιχεία που κρίνει απαραίτητα.

Επί πολωνικού εδάφους, η ΑΕΚ θα δώσει και τρία δυνατά φιλικά παιχνίδια, τα οποία προσφέρονται για δοκιμές και άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων. Το Σάββατο θα τα πει με τη Λεχ Πόζναν, την ερχόμενη Τρίτη με τη Βίσλα Πλοκ και στις 13 Ιουλίου με την ΑΕΚ Αθηνών, παιχνίδι που θα αποτελέσει γερή πρόβα για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς.

Όσον αφορά στον Φλοριάν Τολεμές, έχει ενσωματωθεί με την αποστολή στην Πολωνία. Αναμένεται η πληροφόρηση σχετικά με το τραύμα στο μετατάρσιο και δη το πότε θα είναι πανέτοιμος για να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Την ίδια ώρα, μετά την απόκτηση του Βάσκου στόπερ Μικέλ Γκονθάλεθ, στην ΑΕΚ ανέτειναν τις προσπάθειες για την προσθήκη δεξιού μπακ. Ο Μουρίγιο θέλει έναν παίκτη που θα έχει την ικανότητα να ηγηθεί στη συγκεκριμένη θέση και ασφαλώς, θα βοηθήσει άμεσα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εξελίξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ