aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ξεκίνησε για άνετη νίκη, αλλά γλύτωσε τα εμφράγματα στο φινάλε

Ανόρθωση: Ξεκίνησε για άνετη νίκη, αλλά γλύτωσε τα εμφράγματα στο φινάλε

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ξεκίνησε για άνετη νίκη η Ανόρθωση, αλλά παραλίγο να αυτοκτονήσει στο φινάλε! Η «Κυρία» άνοιξε το σκορ από τα αποδυτήρια (Αμπαρτζουμιάν 5΄), ωστόσο δεν κατάφερε να «χτίσει» και, πρωτίστως, να το διευρύνει. Φρόντισε να κινηθεί στην κόψη του ξυραφιού και στο 86ο λεπτό λίγο έλειψε η Δόξα να κάνει τη ζημιά σε εκτέλεση κόρνερ, αφήνοντας «τέζα» την ομάδα του Κετσπάγια, στο 100ό ματς του Γεωργιανού στον πάγκο των κυανόλευκων.

Έστω, λοιπόν, και μετά κόπων και βασάνων η Ανόρθωση έφτασε στο ζητούμενο, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στην πρώτη φάση με «τρίποντο», διευρύνοντας αυτομάτως τη διαφορά από την ΑΕΚ (+10). Παραλλήλως, έπιασε τον Απόλλωνα στην 3η θέση (51) και μείωσε την απόσταση από την ΑΕΛ (-1), με τις ομάδες της Λεμεσού να αγωνίζονται σήμερα.

Η Δόξα, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, έμεινε για τέταρτο σερί ματς μακριά από τη νίκη. Οι πράσινοι της Κατωκοπιάς, γενικώς, μετά την επιτυχία επί του ΑΠΟΕΛ στις 5 Ιανουαρίου, κέρδισαν μόλις μία φορά στα επτά ματς που έδωσαν (2-1 τον Ερμή), αποτυπώνοντας εν πολλοίς την πτωτική πορεία τους. Με 30 βαθμούς στο ταμείο, σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται άνετα. Στο χθεσινό ματς, η ομάδα του Σακκά έβγαλε πάθος και θέληση, πλην όμως απουσίαζε η φρεσκάδα και, κυρίως, οι αυτοματισμοί στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Στο πρώτο μέρος, για παράδειγμα, απείλησε μόλις δύο φορές (Οικονομίδης 22’, Κίκας 27’).

Η Ανόρθωση δεν έθελξε με την απόδοσή της. Παρουσίασε αδυναμίες στην ανάπτυξη, με τις διορθωτικές κινήσεις του Κετσπάγια στο ημίχρονο να μην πιάνουν τόπο. Για να αντιληφθείτε, οργανωμένη προσπάθεια για γκολ μόλις μία φορά εκδήλωσε, με τον Κβιλιτάια να καθυστερεί (86’), χάνοντας καλή ευκαιρία. Οι υπόλοιπες καλές στιγμές ήταν προϊόν στατικών φάσεων! Τέσσερις προήλθαν από εκτέλεση φάουλ, με την πρώτη να μετουσιώνεται σε γκολ από ωραία στριφτή κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν και δύο από κόρνερ (Ρισβάνης 18΄, 44΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ