aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Βρήκε τον φορ και έχασε 17 τέρματα!

Ανόρθωση: Βρήκε τον φορ και έχασε 17 τέρματα!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σίγησε ο Γκιόργκι Κβιλιτάια, δεν σκοράρει και κατά συνέπεια δεν κερδίζει η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου στα τελευταία εφτά παιχνίδια της κέρδισε τα τέσσερα και αναδείχθηκε ισόπαλη τρεις φορές. Και στα τέσσερα νικηφόρα ο Γεωργιανός φορ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ στα τρία που δεν πέτυχε γκολ η «Κυρία» αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0.

Ο 27χρονος επιθετικός μοιράζεται την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος με τους Ντιγκινί, Πίττα και Σαντίκ. Πέτυχε 12 τέρματα, τα οποία επετεύχθησαν σε 10 αγώνες. Από αυτούς μόνο στον ένα (ισοπαλία 1-1 με τον Ερμή) δεν κέρδισε η «Κυρία».

Σε σχέση με πέρυσι η Ανόρθωση υστερεί στο σκοράρισμα. Πέρυσι σε 23 παιχνίδια (ακολούθως αποφασίσθηκε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος) οι κυανόλευκοι πέτυχαν 45 γκολ, ενώ φέτος με το πέρας 24 αγωνιστικών σημείωσαν 34. Ανασταλτικά κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την εστία της να παραβιάζεται φέτος 20 φορές και πέρυσι 21, ενώ βαθμολογικά πέρσι την ώρα της διακοπής ήταν δεύτερη (ισόβαθμη με την πρωτοπόρο Ομόνοια από την οποία υστερούσε στα μεταξύ παιχνίδια) με 46 βαθμούς και φέτος 45 βαθμούς μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο.

Το παράδοξο είναι πως κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η Ανόρθωση βρήκε τον πολυπόθητο φορ με τον Γκιόργκι Κβιλιτάια να αναγνωρίζεται από ουδέτερους και αντίπαλους ως ο κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος. Την περσινή σεζόν οι επιθετικοί της «Κυρίας», Ντούρις και Κατσαράβα πέτυχαν συνολικά 11 τέρματα. Κβιλιτάια και Μανιάς σημείωσαν 16, με τον Ελλαδίτη να πανηγυρίζει τέσσερις φορές με την υποσημείωση πως οι τρεις ήταν στο ίδιο παιχνίδι.

Από τους φορ περιοχής ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε πέντε γκολ περισσότερα, όμως σε σχέση με πέρσι η «Κυρία» έχει 11 γκολ λιγότερα. Που οφείλεται η μειωμένη επίδοση στο σκοράρισμα; Στο γεγονός ότι δεν σκοράρουν όλοι οι υπόλοιποι. Τόσο οι μεσοεπιθετικοί, όσο και οι αμυντικοί είναι λιγότερο παραγωγικοί σε σχέση με πέρσι.

Από τους ακραίους επιθετικούς και τους επιτελικούς μέσους η Ανόρθωση πήρε φέτος 11 τέρματα, ενώ πέρυσι 23 με μπροστάρη τον Ρούβεν Ράγιος. Περισσότερα τα γκολ στο προηγούμενο πρωτάθλημα και από τους αμυντικούς. Το κοντέρ έγραψε πέρσι εννέα γκολ, ενώ φέτος μόλις πέντε.

Επομένως, για να καταφέρει η Ανόρθωση να ανατρέψει το -6 από την κορυφή και να κόψει πρώτη το νήμα θα πρέπει- πέραν από το να βελτιώσει τις επιδόσεις της στα εκτός έδρας παιχνίδια και τη συγκομιδή στα ντέρμπι- να υπάρξει μεγαλύτερη πολυφωνία στο σκοράρισμα και να μην περιμένει μονίμως από τον Κβιλιτάια να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Γκολ από τους μεσοεπιθετικούς φέτος

Τορνίκε Οκριασβίλι 4
Νίκος Καλτσάς 4
Ντορ Μίχα 1
Τσαρλς Ελουντού 1
Γιόζεφ Χουσμπάουερ 1
Σύνολο 11

 

Γκολ από τους αμυντικούς φέτος

Γιώργος Γκαλίτσιος 2
Μπράνκο Βργκοτς 2
Γεβγέν Σελίν 1
Σύνολο 5

 

Γκολ από τους μεσοεπιθετικούς πέρσι

Ρούβεν Ράγιος 14
Νίκος Καλτσάς 4
Τορνίκε Οκριασβίλι 3
Θεόδωρος Βασιλακάκης 1
Δημήτρης Χριστοφή 1
Σύνολο 23

 

Γκολ από τους αμυντικούς πέρσι

Γκόρντον Σίλντενφελντ 4
Γιώργος Γκαλίτσιος 4
Γεβγέν Σελίν 1
Σύνολο 9

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ