aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Βάλθηκε να τον ψάξει ξανά ο Κετσπάγια

Ανόρθωση: Βάλθηκε να τον ψάξει ξανά ο Κετσπάγια

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αρχές Σεπτεμβρίου, οκτώ μέρες πριν τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου του καλοκαιριού η Ανόρθωση κτύπησε την πόρτα του Εθνικού Άχνας γι’ απόκτηση του Μάριου Ηλία. Ο Τιμούρ Κετσπάγια εκτιμά πολύ τις ικανότητες του Κύπριου επιθετικού και ήθελε να πλαισιώσει τους Κβιλιτάια και Μανιά στη γραμμή κρούσης της «Κυρίας».

Ο Εθνικός Άχνας απάντησε αρνητικά σε πρόταση ύψους 30.000 ευρώ, αφενός γιατί κρίθηκε χαμηλή η προσφορά και αφετέρου δεν υπήρχε χρόνος για αντικατάστασή του. Κάπου εκεί το όλο θέμα μπήκε στο ψυγείο, αλλά είναι θέμα χρόνο να αναθερμανθεί. Δύο γκολ και μια ασίστ σε εννέα παιχνίδια είναι ο απολογισμός του 24χρονου φορ που κατάφερε σε αυτό το διάστημα να καθιερωθεί στην εθνική Κύπρου και μάλιστα εν τη απουσία του Πιέρου Σωτηρίου σε ορισμένα ματς παίρνει φανέλα βασικού.

Στο φιλικό παιχνίδι με την Ελλάδα ο Μάριος Ηλία σκόραρε ένα ιστορικό τέρμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας παραβιάζεται η εστία της από πατέρα και γιό. Ο Κόκος Ηλία είχε σκοράρει στις 25 Μαρτίου 1992, σε φιλικό Κύπρος – Ελλάδα 1-3 στο Τσίρειο. Και 28 χρόνια μετά, ο γιός του Μάριος σκόραρε στο φιλικό των δύο χωρών στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Στην αναμέτρηση με το Λουξεμβούργο πήρε ξανά φανέλα βασικού και παρόλο που δεν σκόραρε ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε τη συνταγή της επιτυχίας. Κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση για την Κύπρο και η αποβολή του Σελίμοβιτς, ενώ στο δεύτερο γκολ του Κάστανου πιστώνεται την ασίστ.

Το συμβόλαιο του Μάριου Ηλία με τον Εθνικό λήγει το Καλοκαίρι του 2022. Η περίπτωσή του είναι σημειωμένη στο μπλοκάκι του Τιμούρ Κετσπάγια και δεν θα αργήσει η ώρα που θα τον διεκδικήσει ξανά. Και ο 24χρονος φορ δεν θα μπορούσε να πέσει σε καλύτερα χέρια στη δεύτερη απόπειρά του να κάνει καριέρα σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ