aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Ανόρθωση: Τυχαίο; Δεν νομίζω…

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σε 3,5 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας, σε επίπεδο ανδρών, ο Παύλος Κορρέα δεν ήξερε τι θα πει αντίπαλη εστία. Η αλήθεια είναι πως δεν κατέγραψε και πολλές συμμετοχές σε παιχνίδια πρωταθλήματος. Έκανε ντεμπούτο την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2016-17 κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν στα αζήτητα την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο (2017-18) και έπαιξε πέντε φορές με τη φανέλα του Εθνικού, όπου παραχωρήθηκε δανεικός τη σεζόν 2019-20.

Το 2021 εξελίσσεται ως η χρονιά καθιέρωσης του 22χρονου αμυντικού. Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν κατέγραψε μόλις δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές. Μέχρι τον Μάρτη του νέους έτους πρόσθεσε άλλες τρεις εμφανίσεις και πάλι ως αλλαγή. Ο… τροχός γύρισε στις 5 Απριλίου. Ο Κορρέα πήρε μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του, και πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια, φανέλα βασικού στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ και από τότε καθιερώθηκε ως δεξί στόπερ στον σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα και σταδιακά πατούσε καλύτερα στα πόδια του. Ο επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ ήταν το παιχνίδι της ζωής του, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε. Πέτυχε δύο τέρματα και οδήγησε την Ανόρθωση σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Το καλό τρίτωσε για τον Κορρέα στον αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Βρήκε και πάλι δίχτυα πετυχαίνοντας σε διάστημα ενός μήνα τρεις φορές ότι δεν κατάφερε σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Κοινός παρονομαστής στα γκολ του Κορρέα; Όλα επετεύχθησαν με το κεφάλι και σε όλα την ασίστ έδωσε ο Νίκος Καλτσάς σε στατικές φάσεις, στον οποίο πιστώνονται οι καλές εκτελέσεις. Ο Ελλαδίτης ψάχνει τον δυναμικό στόπερ είτε σε φάουλ εκτός περιοχής είτε σε κόρνερ. Τρεις φορές ο 22χρονος αμυντικός βρήκε στόχο και άλλες 4-5 φορές ήταν πρωταγωνιστής σε ευκαιρίες. Τυχαίο; Μάλλον όχι…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ