aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Τόρσχαβν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (προφίλ)

Ανόρθωση: ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Τόρσχαβν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (προφίλ)

Έμαθε τον επόμενο της αντίπαλο η Ανόρθωση, αν φυσικά περάσει το εμπόδιο της Βασιλείας στον 3ο προκριματικό γυρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Αμμοχώστου θα αναμετρηθεί εντός έδρας σε μονό παιχνίδι με τη νικήτρια του ζευγαριού ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) – Τόρσχαβν (Νησιά Φαρόε), την 1η Οκτωβρίου για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ έχει σαφώς η ομάδα της Βουλγαρίας. Το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας έχει ήδη αρχίσει και έχουν διεξαχθεί πέντε αγωνιστικές. Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην 8η θέση με 6 βαθμούς και στο -6 από την κορυφή. Έχει καταγράψει μια νίκη, μια ήττα και τρεις ισοπαλίες. Αγωνίζεται στο «Balgarska Armiya Stadium», χωρητικότητας 22.000 φιλάθλων. Η ομάδα της Βουλγαρίας ιδρύθηκε το 1948 και σήμερα έχει προπονητή, τον Stamen Belchev. Στην ιστορία της, η ΤΣΣΚΑ έχει κατακτήσει 31 πρωταθλήματα, 20 κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ.

Ο 3ος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί το ταβάνι της ΤΣΣΚΑ στην Ευρώπη από το 2011 και έπειτα, αφού δεν έχει καταφέρει από τότε να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ. Τελευταία συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο (Γιουρόπα Λιγκ) ήταν τη σεζόν 2010-11. Φέτος απέκλεισε με νίκη 2-1 τη Σίρενς Μάλτας στον 1ο προκριματικό, ενώ κέρδισε με 2-0 την Μπάτε Μπορίσοφ στον 2ο προκριματικό γύρο.

Όσον αφορά στην Τόρσχαβν, ιδρύθηκε το 1936 και σήμερα προπονητής της είναι ο Jákup á Borg. Έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα, ενώ αγωνίζεται στο «Gundadalur» χωρητικότητας 5000 φιλάθλων. Το πρωτάθλημα στα Νησιά Φαρόε βρίσκεται σε εξέλιξη με την Τόρσχαβν να είναι στην 4η θέση με 37 βαθμούς και στο -10 από την κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ