aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Τσακωμένη» με την τύχη

Ανόρθωση: «Τσακωμένη» με την τύχη

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Μόλις έγινε γνωστή η προκλήρωση για την Ανόρθωση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, η πρώτη ευχή των φίλων της ήταν να έχει την εύνοια της τύχης και να κληρωθεί εντός έδρας, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δυστυχώς για τους κυανόλευκους η τύχη τους γύρισε την πλάτη. Η δεύτερη ευχή ήταν να αποφύγει το ζευγάρι Όσιγιεκ (Κροατία) – Βασιλεία (Ελβετία). Δεν φτάνει που σπανίζουν τώρα τελευταία οι ευρωπαϊκές συμμετοχές της «Κυρίας», στην πρώτη της προσπάθεια για τη σεζόν 2020-21, μάλλον είναι «τσακωμένη» με τη θεά τύχη. Της… έκατσε το σενάριο που απευχόταν και η προοπτική συμμετοχής στα πλέι οφ της διοργάνωσης ζορίζει επικίνδυνα.

Όσιγιεκ ή Βασιλεία, λοιπόν, και μάλιστα εκτός έδρας σε μονό παιχνίδι! Μάλλον θα ξερόβηξε ο Τιμούρ Κετσπάγια στο άκουσμα του αποτελέσματος της κληρωτίδας. Φαβορί είναι η ελβετική ομάδα που είχε εξαιρετική σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ της λήξασας περιόδου. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ήταν στο Φάιναλ 8 της Γερμανίας (ηττήθηκε από τη Σαχτάρ με 1-4) τα λέει όλα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί μονίμως στην Ελβετία και στην Ευρώπη και πέρυσι ήταν στην 14η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ. Τέσσερις φορές ήταν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ κι έχει να επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις. Τις τελευταίες τρεις σεζόν χάνει τον τίτλο στην Ελβετία (τα σκήπτρα πήρε η Γιανγκ Μπόις), ενώ προσφάτως άλλαξε και τον προπονητή της και ανέλαβε ο Κιριάκο Σφόρτζα.

Η Όσιγιεκ που θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να αποκλείσει τη Βασιλεία, τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα της Κροατίας και παίζει στα ευρωκύπελλα για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. Πέρυσι αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα πέναλτι, πριν από δύο χρόνια από τη σκοτσέζικη Ρέιντζερς, ενώ στη σεζόν 2017-18 είχε την καλύτερη πορεία αφού απέκλεισε την ελβετική Λουκέρνη και την ολλανδική Αϊντχόφεν, αλλά αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Αούστρια Βιέννης λόγω εκτός έδρας τέρματος.

Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την κακοτυχία τους στην κλήρωση και να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο, είτε στην Κροατία είτε στην Ελβετία. Στα ενδιάμεσα θα προετοιμαστούν και για το ματς με την Ομόνοια στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό κι έχει προγραμματισθεί φιλικό με τον Ονήσιλλο στη Σωτήρα για το βράδυ της Παρασκευής (19:30). Το ματς θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το φιλικό θα διεξαχθεί με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής μας ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ