aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Tranquilo, εδώ ο… τεμπέλης των 250.000 ευρώ!

Ανόρθωση: Tranquilo, εδώ ο… τεμπέλης των 250.000 ευρώ!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Τουρίστας», «περιπατητής», «λίγος» είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που ακολουθούσαν τον Ρούβεν Ράγιος από τους πλείστους οπαδούς της Ανόρθωσης και μεγάλη μερίδα του Τύπου τα τελευταία χρόνια. Ο Ισπανός επιτελικός μέσος άκουσε πολλά, αν και οι πλείστοι εξ αυτών που εξαπέλυαν «πυρά» στον 33χρονο ποδοσφαιριστή δεν αμφισβητούσαν την αξία του.

Αρκετοί, μάλιστα, είχαν κατακρίνει την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης να δώσει διετές συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι του 2018 στον Ράγιος. Παρεμπιπτόντως, εκείνο το διάστημα η φημολογία ήθελε τον Απόλλωνα να είχε προσεγγίσει τον Ράγιος. Η περσινή αγωνιστική περίοδος ήταν η χειρότερη του Ισπανού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο έμπειρος μέσος «βυθίστηκε» στη μετριότητα της υπόλοιπης ομάδας.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια απαντώντας σε ερώτηση για τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Ράγιος ουσιαστικά απέδωσε τις μέτριες εμφανίσεις του ποδοσφαιριστή πέρυσι στη διαχείριση της διοίκησης Ανδρέα Παντελή στο οικονομικό και την ασυνέπειά της στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους ποδοσφαιριστές.

Ο Γεωργιανός «έκτισε» μία ομάδα στα… μέτρα του Ράγιος. Με δύο «σκυλιά» (Αρτυματάς, Μαργκάσα) που τρέχουν ασταμάτητα, δύο ποιοτικά εξτρέμ (Οκριασβίλι, Καλτσάς) που του δίνουν βοήθειες και έναν επιθετικό, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλευτεί το δυνατό του όπλο. Ο Σαντίκ μπορεί να μην σκόραρε, όμως η δυνατότητά του να παίξει με την πλάτη στον αντίπαλο και να κατεβάσει την μπάλα στον επερχόμενο Ράγιος βγάζει τον Ισπανό σε θέση βολής. Όπως έγινε στη φάση του δεύτερου (εντυπωσιακού) τέρματος.

Διαβάστε επίσης: Ρ-άγιος ο Θεός, Ανόρθωση ισχυρή και Απόλλωνας σε… κρίση (vid)

Η ικανότητα του Ράγιος στις στατικές φάσεις αποτελεί άλλο ένα υπερόπλο για την Ανόρθωση. Η «Κυρία» διαθέτει ψηλά κορμιά και ικανούς κεφαλοσφαιριστές και το αριστερό του Ράγιος στις στατικές φάσεις δημιουργεί τεράστιες προϋποθέσεις για γκολ. Στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γκαλίτσιος, ενώ τρεις φορές ο Αρτυματάς έκανε κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ράγιος και παραλίγο να σκοράρει.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Όταν έχει κέφια ο Κετσπάγια: «Βάζεις πόμπες;»

Από τα εφτά γκολ που πέτυχε έως τώρα η Ανόρθωση ο Ράγιος πέτυχε τα τέσσερα, ενώ έδωσε τρεις ασίστ. Η Ανόρθωση του Κετσπάγια μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ομάδα συνόλου, με τον κάθε ποδοσφαιριστή να ακολουθεί ευλαβικά το ρόλο του μέσα στο γήπεδο, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαθέτει και έναν σούπερ σταρ. Τον Ρούβεν Ράγιος, ο οποίος φώναξε γι’ άλλη μία φορά tranquilo (ησυχία) σε όσους τον αμφισβήτησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ