aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Tο ξεκάθαρο δείγμα του Κετσπάγια και ο πρωτοκλασάτος χαφ

Ανόρθωση: Tο ξεκάθαρο δείγμα του Κετσπάγια και ο πρωτοκλασάτος χαφ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Τρία φιλικά ήταν αρκετά για τον Τιμούρ Κετσπάγια για να επιβεβαιώσει τις προθέσεις του για τη νέα Ανόρθωση. Από την ημέρα που ανέλαβε, ο Γεωργιανός τεχνικός έδωσε βαρύτητα στη δόμηση της αμυντικής γραμμής της «Κυρίας», η οποία θα είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι τις τελευταίες περιόδους. Γι’ αυτό εξάλλου και φρόντισε να ολοκληρώσει νωρίς τις όποιες κινήσεις ενίσχυσης που δεν ήταν και λίγες. Ουσιαστικά, ο μοναδικός από την παλιά φρουρά των κυανόλευκων θα είναι ο Γκόρτον Σίλτενφελντ. Όλοι οι υπόλοιποι σε αυτό που ονομάζουμε αμυντική διάταξη, θα είναι νέα πρόσωπα. Ήρθαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με απαίτηση του Τιμούρ Κετσπάγια για να βοηθήσουν στο πλαίσιο μίας φιλοσοφίας που λέει ότι η καλή άμυνα προσφέρει ασφάλεια, αλλά συνάμα, όλοι αμυνόμαστε κι όλοι βοηθούμε στην επίθεση.

Στα τρία φιλικά, λοιπόν, ο Γεωργιανός τεχνικός παρέταξε πανομοιότυπο πλάνο στην άμυνα με τερματοφύλακα τον Λόρια και μπροστά του τους Σίλτενφελντ, Βργκοτς, Σελίν. Όλοι οι προαναφερθέντες ήταν στο βασικό σχήμα και κόντρα στη Ζάμαλεκ και κόντρα στον Εθνικό Άχνας και κόντρα στην ολλανδική Γκο Αχέντ Ινγκλς. Ο Γκαλίτσιος έλειψε μόνο στην «πρεμιέρα» των φιλικών απέναντι στη Ζάμαλεκ, ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι και τρεις παίκτες της μεσαίας γραμμής δεν έλειψαν ποτέ από το αρχικό σχήμα των φιλικών. Πρόκειται για τους  Μαργκάσα, Νταουσβίλι και Βασιλακάκη, οι οποίοι έχουν έφεση στην αναχαίτιση.

Διαβάστε επίσης: Γκαλίτσιος: «Θα κάνουμε ό,τι μας πει το τεχνικό τιμ»

Από κει και πέρα πολλά θα κριθούν από το σύστημα που θα επιλέξει να παρατάσσει την ομάδα του ο Κετσπάγια. Σε ένα ενδεχόμενο 3-5-2 οι Σίλτενφελντ, Βργκοτς και Σελίν (μαζί με τον Παναγιώτη Αρτυματά) θα έχουν τον πρώτο λόγο και θα μπορούν να αξιοποιηθούν στα πλάγια, ο Γκαλίτσιος ή ο Στυλιανού στη δεξιά πτέρυγα και ο Μαργκάσα ή ο Εγγλέζου στην αριστερή. Και στα τρία φιλικά, στο βασικό σχήμα ήταν και οι Ράγιος, Ντουρίς, αλλά με δεδομένες τις προσθήκες στη μεσοεπιθετική γραμμή, κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Πόσο μάλλον όταν τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο Κετσπάγια, ο οποίος και απρόβλεπτος είναι και δεν φοβάται να ρισκάρει και να δώσει χρόνο σε νεαρούς. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Οκριασβίλι και Κατσαράβα αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα τραυματισμών και δεν ήταν στην ενδεκάδα σε δύο φιλικά, ενώ ο Κώστας Αρτυματάς που προορίζεται για βασικός έπαιξε ως αλλαγή μόνο στο φιλικό κόντρα στους «αετούς» της Ολλανδίας.

Η προσπάθεια ενίσχυσης συνεχίζεται. Η υπόθεση Μανθάτη κλείνει θετικά για την ομάδα της Αμμοχώστου. Σίγουρη είναι η απόκτηση ενός πλάγιου επιθετικού για τη δεξιά πτέρυγα, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αποκτηθεί και άλλος ένας πρωτοκλασάτος  αμυντικός χάφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ