aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το θετικό στοιχείο, ο Ντουρίς και οι μετεγγραφές

Ανόρθωση: Το θετικό στοιχείο, ο Ντουρίς και οι μετεγγραφές

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας της στην Ολλανδία, η Ανόρθωση. Στο τελευταίο της φιλικό νίκησε με 1-0 την πρωταθλήτρια Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αλ Σαρζά. Το τέρμα της σημείωσε ο Βργκοτς στο 52’ με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος, επιβεβαιώνοντας και τη μεγάλη σημασία της αξιοποίησης των στατικών φάσεων.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό απέναντι στην ολλανδική Εξελσιόρ, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θέλει να αξιολογήσει και να «μετρήσει» κατά πόσο μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Κυρία» της νέας περιόδου.

Με βάση την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης, οι κυανόλευκοι πρέπει να πέρασαν δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, αφού σε τρεις περιπτώσεις ο Λόρια και μία ο Στυλιανού αποσόβησαν δύσκολες καταστάσεις. Οι καλές στιγμές στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν ένα σουτ του Οκριασβίλι στο 16’ και ένα του βασιλακάκη στο 45’ που δεν βρήκαν στόχο. Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές, αλλά σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, οι καλές στιγμές ήταν το γκολ και στο 65’, όταν το πλασέ του Μανθάτη έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία.

Ανόρθωση: Λόρια (46′ Παπαδόπουλος), Στυλιανού (46′ Κοφί), Σίλντενφελντ (46′ Βργκοτς), Π. Αρτυματάς (55′ Σελίν), Πηλέας (64’Σωτηρίου), Νταουσβίλι (58′ Μαργκάσα), Ιωάννου (46′ Ράγιος), Βασιλακάκης (46′ Κ. Αρτυματάς), Οκριασβίλι (46′ Γκαλίτσιος), Εγγλέζου (46′ Μανθάτης), Κατσαράβα (62′ Χατζηβασίλης).

Στο χθεσινό φιλικό δεν αγωνίστηκε ο Μίχαλ Ντούρις, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις (MRI). Ο Σλοβάκος διεθνής επιθετικός είχε τραυματιστεί σε φιλικό στην Ολλανδία και κρίθηκε καλύτερο να επιστρέψει λίγο νωρίτερα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να διαφανεί τι ακριβώς έχει. Από πλευράς Ανόρθωσης δεν εκφράζουν σοβαρή ανησυχία. Ανάλογα και τι θα δείξουν οι εξετάσεις θα διαπιστωθεί πόσο καιρό θα απουσιάσει.

Με αυτά τα δεδομένα ο Κατσαράβα είναι η μοναδική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Ένα θετικό στοιχείο για την Ανόρθωση είναι ότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Ολλανδία και η τεχνική ηγεσία είχε ετοιμοπόλεμο όλο το ρόστερ. Στα μετεγγραφικά είναι δεδομένη η πρόθεση για ενίσχυση με δυο-τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές, όμως ο Τιμούρ Κετσπάγια θέλει να είναι σίγουρος για τις επιλογές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ