aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το σαφάρι ενίσχυσης έχει αρχίσει

Ανόρθωση: Το σαφάρι ενίσχυσης έχει αρχίσει

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η πόρτα της εξόδου στο οικοδόμημα της Ανόρθωσης έμεινε… ανοικτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν μόνο αποχωρήσεις. Κάποιοι πρέπει να έρθουν για να δομηθεί μια -ουσιαστικά νέα- ομάδα, όπως τη θέλει ο Τιμούρ Κετσπάγια. Μόνιμη πρωταγωνίστρια και με παίκτες ηγέτες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, είναι ο πήχης που έχει θέσει ο ίδιος ο Γεωργιανός τεχνικός για την «Κυρία» της επόμενης διετίας. Το σαφάρι ενίσχυσης έχει αρχίσει και οι φίλοι της αναμένουν με αγωνία να μάθουν τα νέα της αποκτήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα της Αμμοχώστου ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 26χρονου Σερζ Άκα. Πρόκειται για αμυντικό μέσο από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος έχει κτυπήσει την πόρτα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Πρόσφατα πήρε κλήση από τον Πατρίς Μπομέλ, αλλά ακόμη δεν κατέγραψε συμμετοχή με τους «Ελέφαντες».  Τα σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι ο Γάλλος τεχνικός των Ιβοριανών υπολογίζει τον Σερζ Άκα λόγω των καλών του εμφανίσεων στο πρωτάθλημα της Αιγύπτου.

Ο 26χρονος μέσος, άρχισε την καριέρα του στην Μιμόσα της πατρίδας του και ξενιτεύτηκε πριν τρία χρόνια με προορισμό την Σφαξιέν της Τυνησίας. Στους έξι μήνες μετακόμισε στην Αίγυπτο και την Ελ Γκούνα με τα χρώματα της οποίας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο ύψους 1.83μ. αμυντικός χαφ κατέγραψε συνολικά 63 συμμετοχές στην αιγυπτιακή Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας «γεμάτες» σεζόν. Το αγωνιστικό του προφίλ παραπέμπει σε ποδοσφαιριστές που δίνουν δύναμη και «όγκο» στη μεσαία γραμμή, ενώ έχει την έφεση να σπρώχνει την μπάλα προς τα εμπρός.

Εξελίξεις (και) για την περίπτωση του Σερζ Ακά αναμένονται προσεχώς, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής χρόνος. Με δεδομένη την απουσία του Κετσπάγια (βρίσκεται σε διακοπές στο Ντουμπάι), ο σχεδιασμός δεν αναμένεται να προχωρήσει με γοργά βήματα, ενώ υποψήφιοι στόχοι υπάρχουν πάρα πολλοί. Υπολείπονται δύο εβδομάδες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και θα ήταν ευχής έργον αν στην πρώτη προπόνηση της 21ης Ιουνίου συμμετάσχει η ραχοκοκαλιά της νέας περιόδου.

Από το κυπριακό παζάρι, προ των πυλών του «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι ο Μάριος Αντωνιάδης, ενώ έγινε η επαφή με τον Ονησίφορο Ρουσιά, αλλά ουδέν νεώτερο. Ο Νικόλας Ιωάννου ενδιαφέρει τον Κετσπάγια, αλλά δεν είναι η πιο εύκολη περίπτωση, αφού ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Από εκεί και πέρα, οι Γεωργιανοί επιμένουν ότι οι διεθνείς Κάσια και Κβίλια είναι στόχοι της «Κυρίας» και σύντομα θα έχουν συνάντηση με τον Κετσπάγια για να διαπιστωθεί αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ