aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το «πόνεσαν τα μάτια μας» επιβάλλεται αλλαγής

Ανόρθωση: Το «πόνεσαν τα μάτια μας» επιβάλλεται αλλαγής

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δεν είναι λίγοι οι φίλοι της Ανόρθωσης, που στις δύο πρώτες αγωνιστικές με Δόξα και Πάφο εκτός έδρας είχαν… ρίξει την ατάκα: «Πόνεσαν τα μάτια μας». Με αυτές τις τέσσερις λέξεις θέλησαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Ανόρθωση, το κακό ποδόσφαιρο που έπαιξε και γενικά το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου ελκυστική για τον κόσμο της. Ο Ρόνι Λέβι σε πολλά παιχνίδια όταν σκοράρει η ομάδα του, προτιμά να παίξει άμυνα για να κρατήσει το μηδέν παθητικό παρά να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ και να «σκοτώσει» το ματς. Όταν η εμφάνιση της ομάδας είναι κακή, τότε η κριτική είναι έντονη, όπως έγινε μετά το ματς με την Πάφο.

Τώρα, ο Λέβι με τους συνεργάτες του είναι αισιόδοξοι ότι απέναντι στην ΑΕΛ ο κόσμος θα δει μια διαφορετική Ανόρθωση, μια ομάδα που θα έχει και αρχή και τέλος. Θα έχει φαντασία και δημιουργία στο παιχνίδι της, δεν θα είναι στατική και θα έχει πλάνο το οποίο θα βγει στον αγωνιστικό χώρο και δεν θα είναι υποτονική. Το γεγονός ότι θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές για το ντέρμπι με την ΑΕΛ, είναι ένα θετικό στοιχείο για τον τεχνικό της Ανόρθωσης. Ο Μπεσάτ έχει γνωρίσει ήδη καλά την ομάδα και αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού.

Ο Κάτσαρ αν είναι 100% έτοιμος διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Βάργκιτς είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια. Απ’ εκεί και πέρα, ερωτηματικά αφορούν στην επιθετική γραμμή. Πού θα χρησιμοποιηθεί ο Ράγιος αυτή τη φορά; Στα άκρα της επίθεσης ή θα έχει επιτελικό ρόλο. Θα παίξει ο Λέβι με δύο ή με έναν επιθετικό; Ποιοι θα επιλεγούν για τα άκρα;

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την ενδεκάδα και ο Λέβι καλείται να καταλήξει στις καλύτερες δυνατές επιλογές και να παρουσιάσει μία ομάδα που θα έχει επιθετικότητα, φαντασία και να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Με το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα της Αμμοχώστου οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και ο κόσμος της αναμένει πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτή των πρώτων δύο αγωνιστικών. Μέσα από τις προσεχείς προπονήσεις θα διαφανούν ποιες είναι οι σκέψεις του Λέβι ενόψει του ντέρμπι και ποιες αλλαγές προτίθεται να κάνει, προσδοκώντας σε θετική παρουσία και πολύ περισσότερο σε νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ