aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το κενό και η καθυστέρηση

Ανόρθωση: Το κενό και η καθυστέρηση

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σχεδόν ακίνδυνη ήταν η Ανόρθωση στο χθεσινό παιχνίδι της με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, με εξαίρεση τo σουτ του Γκιόργκι Κβιλιτάια στο 47’, προτού ο Τιμούρ Κετσπάγια αποφασίσει να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή στα άκρα της επίθεσης, με τους Ελουντού και Χριστοφή να περνούν στις θέσεις των Μίχα και Καλτσά αντίστοιχα, στο 61ο λεπτό του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι κυανόλευκοι έγιναν πιο απειλητικοί, ιδιαίτερα με τον Καμερουνέζο εξτρέμ που είχε «τρεξίματα» και δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Ο Ελουντού μετρά 16 συμμετοχές (τέσσερις ως βασικός) στο φετινό πρωτάθλημα, με μέσο όρο συμμετοχής τα 39,5 λεπτά ανά αγώνα. Παρά το τεράστιο πρόβλημα που εντοπίζεται στα άκρα της επίθεσης, ο Κετσπάγια δεν ποντάρει στον Καμερουνέζο, ο οποίος πάντως η αλήθεια να λέγεται όσες φορές πήρε φανέλα βασικού δεν δικαίωσε τον προπονητή του που τον επέλεξε τον περασμένο Καλοκαίρι.

Από την άλλη ο Τορνίκε Οκριασβίλι, ο βασικός αριστερός εξτρέμ της ομάδας, είναι στα «πιτς» εδώ και 3,5 μήνες. Τελευταίος αγώνας για τον Γεωργιανό ήταν στις 8 Νοεμβρίου, στη νίκη επί της ΑΕΚ. Οκτώ συμμετοχές πρόλαβε να μετρήσει ο 28χρονος μέχρι εκείνο το σημείο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που προκύπτει από την Ανόρθωση ο αριστεροπόδαρος Γεωργιανός μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά από την αποχή.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα θα έπρεπε ήδη ο ποδοσφαιριστής, που θα κάλυπτε το κενό στη συγκεκριμένη θέση να βρισκόταν εδώ και μέρες στο «Αντώνης Καράς» και να ήταν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, όπως συνέβη με τους Ρισβάνη και Μπουσουλάτζιτς. Άλλωστε, ο ίδιος ο Κετσπάγια μετά το ισόπαλο 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ είπε πως θα έπρεπε να τους είχε αποκτήσει ενωρίτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ