aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το δύσκολο έργο του Νίκα, οι μάχες και ο λόγος που τον πήρε η...

Ανόρθωση: Το δύσκολο έργο του Νίκα, οι μάχες και ο λόγος που τον πήρε η Λεχ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δεν θα έχει εύκολο έργο ο Νίκα Κατσαράβα στην νέα του ομάδα τη Λεχ Πόζναν. Καθόλου εύκολο, όσον αφορά στην προσπάθεια που θα κάνει για να βγει νικητής από τον λεγόμενο «υγιή ανταγωνισμό» με τους υπόλοιπους επιθετικούς της πολωνικής ομάδας.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει θέση αναπληρωματικού ο Γεωργιανός στράικερ στη νέα του ομάδα, η οποία σε αρκετά ματς παίζει με δεύτερο επιθετικό κι ενίοτε με «κρυφό κυνηγό» όπως μάθαμε από Πολωνό συνάδελφο. Ενώ ο 26χρονος, τέως -πλέον- παίκτης της Ανόρθωσης θα υπολογίζεται και για το δεξί άκρο της επίθεσης αν καταστεί ανάγκη σε μερικά παιχνίδια. Όπως επίσης μας ελέχθη, στη Λεχ ποντάρουν -και- στον διασκελισμό του υψηλόσωμου παίκτη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως έπαιξε με επιτυχία στον Εθνικό Άχνας αγωνιζόμενος σε αρκετά παιχνίδια ως δεξιός εξτρέμ (κορυφή έπαιζε ο Εμίλιο Σελάγια). Το γνωρίζουν και αυτό στην ομάδα της Πολωνίας και το έλαβαν σοβαρά υπόψη στην αξιολόγηση του ποδοσφαιριστή.

Αν και ο Κατσαράβα συνολικά δεν βοήθησε στον βαθμό που αναμενόταν την Ανόρθωση, στην ομάδα του Πόζναν πιστεύουν ότι είναι ιδανική λύση για την επίθεση, αφού το πολωνικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικού στιλ από το κυπριακό και θεωρούν ότι ταιριάζει απόλυτα στον Γεωργιανό επιθετικό και στηρίζονται και στην επιτυχημένη του παρουσία στην Κορόνα Κίελτσε.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο Λουιζάο «απειλεί» τον Ίνγκελσον, συμβόλαιο στον Κβιλιτάια

Πάμε τώρα στο ψητό. Η Λεχ διαθέτει ως βασικό σέντερ φορ, τον 27χρονο συριακής καταγωγής Σουηδό, Μίκαελ Ίσακ, ο οποίος σε πέντε συμμετοχές μετράει ήδη έξι γκολ (4 στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη) και φέτος αποκτήθηκε, προερχόμενος από τη γερμανική Νυρεμβέργη. Επιπλέον επιλογή για την κορυφή στη «γραμμή κρούσης», είναι ο 18χρονος Φίλιπ Σιέμτσακ, ο οποίος επίσης άρχισε να σκοράρει και σε τρεις συμμετοχές πέτυχε δύο γκολ, ένα στο κύπελλο κι ένα στην Ευρώπη. Επίσης, υπάρχει και ο Μοχάμεντ Άουαντ, 23χρονος Αραβοϊσραηλινός ο οποίος επίσης αποκτήθηκε φέτος. Πέτυχε 22 γκολ σε 112 συμμετοχές με τη Μακάμπι Χάιφα από το 2016 έως πρόσφατα που ανήκε σ’ αυτήν, στατιστικά που για ποδοσφαιριστή τέτοιας ηλικίας είναι αρκετά αξιόλογα.

Όλα τα πιο πάνω, έρχεται να επιβεβαιώσει με δηλώσεις του ο Αθλητικός Διευθυντής της ομάδας του Πόζναν, Τόμας Ζάσα. «Ο Νίκα ήλθε σε μας για να υπάρχει ανταγωνισμός στην επιθετική γραμμή. Φυσικά, έχουμε ήδη τον Μίκαελ Ίσακ εκεί, ο οποίος συστήθηκε με υπέροχο τρόπο στους οπαδούς και ο νεαρός της Ακαδημίας, Φίλιπ Σιέμτσακ ο οποίος επίσης άρχισε να σκοράρει, αλλά τώρα έχει έναν ελαφρύ τραυματισμό και περιμένουμε να αποθεραπευτεί. Πρόσφατα ήλθε στην ομάδα με υποσχετική και ο Μοχάμεντ Άουαντ ο οποίος δεν μπορεί να αγωνιστεί μονάχα ως ένα τυπικό “εννιάρι”, αλλά μπορεί επίσης να πάρει θέση και πίσω από τον επιθετικό, είτε ως “δεκάρι”, είτε ως δεύτερος επιθετικός ή και στα άκρα της επίθεσης», είπε.

Και κατέληξε: «Ο Νίκα Κατσαράβα είναι ελαφρώς διαφορετικού τύπου ποδοσφαιριστής. Είναι δυνατός, διαθέτει φυσική δύναμη, καλογυμνασμένος… Έτσι λοιπόν, είμαστε πολύ καλά στελεχωμένοι στις επιθετικές μας θέσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ