aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το χειρότερο σερί της διετίας

Ανόρθωση: Το χειρότερο σερί της διετίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Tέλος στο μεγαλύτερο σερί με ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα στη δεύτερη θητεία του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της καλείται να βάλει η Ανόρθωση στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ομάδα της Αμμοχώστου αγνοεί τη νίκη στα τρία παιχνίδια της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, με απολογισμό μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Στη διετή παρουσία του Γεωργιανού προπονητή ουδέποτε η «Κυρία» μέτρησε τρία σερί ματς χωρίς να πανηγυρίσει επιτυχία. Για να εντοπίσει κανείς πέραν των δύο διαδοχικών αγώνων πρωταθλήματος χωρίς νίκη επί ημερών Κετσπάγια θα πρέπει να πάει πίσω 13 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018, όταν έλαβε τέλος ένα σερί έξι ισόπαλων αγώνων.

Μετά το ρεπό της Τρίτης η Ανόρθωση άρχισε χθες την προετοιμασία της για το ντέρμπι με την ΑΕΛ με την τεχνική ηγεσία να πονοκεφαλιάζει, καθώς ο αγώνας με τον Ολυμπιακό -πέραν των άλλων- άφησε αγωνιστικές πληγές. Οι Σπύρος Ρισβάνης και Δημήτρης Χριστοφή αποκόμισαν πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή τους στο ντέρμπι με τους γαλαζοκίτρινους κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα, δύσκολα θα τεθούν στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια. Εφόσον ο Ελλαδίτης κεντρικός αμυντικός δεν προλάβει θα είναι η πρώτη φορά από τη μέρα της μετεγγραφής του που θα μείνει εκτός ενδεκάδας. Τα… κουκιά για τα μετόπισθεν δεν είναι και πολλά με τη λογική να λέει πως το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα συνθέσουν οι Βργκοτς και Κώστας Αρτυματάς, εκτός κι αν γίνει η έκπληξη με τους Κορρέα ή Παναγιώτη Αρτυματά.

Στην ομάδα της Αμμοχώστου επικρατεί προβληματισμός και απογοήτευση από τον εκτροχιασμό στην πορεία διεκδίκησης του πρωταθλήματος, όμως σημειώνεται ότι δεν είναι η ώρα για απολογισμό. Υπάρχουν εφτά παιχνίδια βαρύνουσας σημασίας στο πρωτάθλημα στην προσπάθεια για εξασφάλιση μίας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στις προηγούμενες έξι σεζόν και των δύο θητειών του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της η Ανόρθωση μόλις μια φορά (τη σεζόν 2005-06) δεν κατάφερε να τσεκάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, η δίψα για κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 13 χρόνια ξηρασίας είναι υπεράνω όλων και στόχος είναι η διάκριση μέσω του κυπέλλου με τους κυανόλευκους να μαθαίνουν τη Δευτέρα τον αντίπαλό τους για την ημιτελική φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ