aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το… χάπι που δεν χρυσώνεται

Ανόρθωση: Το… χάπι που δεν χρυσώνεται

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το ιδεατό θα ήταν να έκανε ασφαλώς η Ανόρθωση το 2 στα 2. Ωστόσο, μετά τη θετική εμφάνιση και τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Δόξας (1-0), δεν δόθηκε συνέχεια προψές απέναντι στην Πάφος FC (1-1). Έτσι, ήρθαν οι πρώτες βαθμολογικές απώλειες στο νέο πρωτάθλημα και, παραλλήλως, επέστρεψε ο προβληματισμός που κυριάρχησε το προηγούμενο δίμηνο (λόγω του αποκλεισμού από τη Λάτσι και των εμφανίσεων στα φιλικά).

Μετά το στραβοπάτημα ο Ρόνι Λέβι έσπευσε να «χρυσώσει το χάπι» εκθειάζοντας την αντίπαλο, με την ατάκα: «Η Πάφος μάς έκανε τη ζωή δύσκολη και θεωρώ ότι πολλές ομάδες θα χάσουν βαθμούς σε αυτό το γήπεδο». Προφανώς και έχει δίκαιο στο ότι πολλοί θα δεινοπαθήσουν στο «Στέλιος Κυριακίδης», αφού οι γαλάζιοι έκαναν αξιόλογες μετεγγραφές, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό τους και στοχεύοντας σε θέση στην εξάδα. Ωστόσο, εκείνο που δεν ανέφερε ο κόουτς των κυανόλευκων ήταν τους λόγους για τους οποίους η «Μεγάλη Κυρία» είχε σοβαρό προβάδισμα στα προγνωστικά πριν από το παιχνίδι.

Εκτός του ότι είναι η μεγάλη ομάδα από τις δύο, άρχισε προετοιμασία πολύ νωρίτερα, είχε δώσει προηγουμένως τρία επίσημα ματς και η στελέχωσή της έγινε πολύ νωρίτερα. Οι οκτώ της ενδεκάδας βρίσκονταν στο ρόστερ της περασμένης σεζόν, οι Εγγλέζου και Μικελτάντζε εντάχθηκαν νωρίς στις καλοκαιρινές προπονήσεις και μόνο ο τερματοφύλακας Ιβάν Βάργκιτς αποτελεί φρέσκο απόκτημα. Αντιθέτως, η Πάφος FC έδωσε προψές το παρθενικό της ματς στη σεζόν, ενώ οι πλείστοι ποδοσφαιριστές της εντάχθηκαν στο έμψυχο δυναμικό της κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Επίσης, μόνο ο Κέβιν Μπεριγκό βρισκόταν στις τάξεις της την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Απέναντι λοιπόν σε αντίπαλο με σοβαρά αγωνιστικά μειονεκτήματα, οι παίκτες του Λέβι έχασαν βαθμούς, δεν ξέφυγαν από τη μετριότητα και παρά το προβάδισμά τους στο 21’ με τον Ρούβεν Ράγιος, δεν το διαχειρίστηκαν σωστά, πιέστηκαν και τελικά τιμωρήθηκαν. Είναι προφανές λοιπόν ότι ο Ισραηλινός προπονητής βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε θέση… διορθωτή κακώς κειμένων.

Διαβάστε επίσης: Λοιπόν, Λαβόρδε, πάμε πάλι από την αρχή…

Μπροστά του έχει 14 ημέρες για να το πράξει, ώς το δευτεριάτικο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (17/9), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Η ομάδα της Λεμεσού είναι το πιο υψηλό εμπόδιο από όσα υψώθηκαν μπροστά στην Ανόρθωση ώς σήμερα και θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία, αφού μετρά το απόλυτο σε δύο παιχνίδια. Μεσολαβεί, όμως, η διακοπή του «μαραθωνίου» λόγω των παιχνιδιών του Πρωταθλήματος των Εθνών.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Τα 360’ της επιθετικής ανυπαρξίας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ