aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Την κυνήγησε, την «έκλεψε» και… γύρισε στον Αύγουστο

Ανόρθωση: Την κυνήγησε, την «έκλεψε» και… γύρισε στον Αύγουστο

Χαμόγελα μετά από αρκετό καιρό και συγκεκριμένα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 26 Αυγούστου και την εκτός έδρας νίκη επί της Αλκής για την Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου «απέδρασε» με… διπλό από το Τσίρειο σπάζοντας το αήττητο του Απόλλωνα και πήρε «ένεση» ανύψωσης ηθικού.

Ο Γιούργκεν Στρέπελ πρωτοτύπησε ρίχνοντας στην ενδεκάδα τον Κατσαράβα για πρώτη φορά φέτος, μεταφέροντας τον Ντουρίς στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Σλοβάκος έκανε τη δουλειά στις δύο φάσεις που του παρουσιάστηκαν αλλάζοντας τη ροή ενός αγώνα που είχε τον Απόλλωνα να πιέζει σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του.

Η «Κυρία» χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Σλοβάκου και την τύχη (τέσσερα δοκάρια του Απόλλωνα) πήρε μία νίκη τεράστιας σημασίας για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Όχι, δεν «ακυρώνει» το τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ούτε την επαναφέρει, προς το παρόν, σε τροχιά διεκδίκησης των στόχων της. Χρειάζεται να γίνουν πολλά (ακόμα) για να συμβεί κάτι τέτοιο και οι μόλις εννέα βαθμοί συγκομιδή το μαρτυρούν.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωσης: Xάνει τους «πύργους», αγωνία για Ντουρίς-Λαβόρδε

Έφερε, όμως, ηρεμία. Όρεξη για δουλειά (άρα βελτίωση) και αυτοπεποίθηση. Ο Ντουρίς έγινε ξανά ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να καθορίζει αγώνες, ενώ τα εύσημα δικαιούται και ο Δημητρίου. Ο… μικρός δείχνει ωριμότητα και σαφέστατα αγώνες όπως αυτός με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο τον «μεγαλώνουν» ποδοσφαιρικά.

Διαβάστε επίσης: Η Ανόρθωση έσπασε την γκίνια και ο Απόλλωνας τα δοκάρια (vids)

Η Ανόρθωση καλείται να βρει τους τρόπους ν’ αναπληρώσει το κενό των Ντουγκλάο-Σίλντενφελντ. Αμφότεροι δέχθηκαν κίτρινη και συμπλήρωσαν απαγορευμένο αριθμό καρτών. Στο ρόστερ υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύσεις στα μετόπισθεν (Σωτηρίου, Κάτσαρ, Στρούνα) και θα είναι πολύ σημαντικό για την «Κυρία» να κωλύσει δεύτερη σερί νίκη απέναντι στη συμπολίτισσα την επόμενη αγωνιστική

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ