aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τελειώνει στην επόμενη... στραβή ο Στρέπελ

Ανόρθωση: Τελειώνει στην επόμενη… στραβή ο Στρέπελ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Απογοήτευση, προβληματισμός, και έντονη κριτική σε όλα τα επίπεδα είναι το σκηνικό που επικρατεί στην Ανόρθωση μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στη β΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola. Η «Κυρία» ήταν εκνευριστικά κακή και κατώτερη των περιστάσεων σ’ ένα παιχνίδι που δικαίως χαρακτηρίστηκε… ζωής και θανάτου. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά από το 2007, όταν κατέκτησε για τελευταία φορά το Κύπελλο, που η Ανόρθωση αποχαιρετά τόσο νωρίς τη διοργάνωση και ταυτόχρονα μένει για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά χωρίς τίτλο.

Ο αποκλεισμός έφερε τριγμούς στο οικοδόμημα των κυανόλευκων με τους οργανωμένους οπαδούς να στήνουν λαϊκά δικαστήρια μετά το παιχνίδι έξω από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή της ομάδας. Τα «πυρά» του κόσμου στράφηκαν σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, αφού κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών, τόσο για τον πρόωρο αποκλεισμό, όσο και τις συνεχόμενες αποτυχίες της ομάδας στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αποτυχημένες επιλογές στην στελέχωση της ομάδας και κακή οικονομική διαχείριση από τη διοίκηση, «πειράματα» που κοστίζουν από την τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές αδιάφοροι έχουν οδηγήσει την Ανόρθωση σε τραγικές επιδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Προτάθηκε και ενδιαφέρει ο 38χρονος Μπουρ, τον αγόρασε €1.000.000 ο Άγιαξ

Παρά τη δεδομένη δυσαρέσκεια της διοίκησης προς το πρόσωπο του Γιούρχεν Στρέπελ, στον οποίο επιρρίπτονται βαρύτατες ευθύνες, δεν υφίσταται επί της παρούσης θέμα αποχώρησης του Ολλανδού προπονητή. Πάντως τα αποτελέσματα της Ανόρθωσης στους αμέσως επόμενους αγώνες, και αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στην «Αρένα», θα είναι καθοριστικά για το μέλλον του 49χρονου προπονητή. Aνδρέας Παντελή και Γιούρχεν Στρέπελ συναντήθηκαν μετά την χθεσινή πρωινή προπόνηση και αντάλλαξαν απόψεις με στόχο να αντιστρέψουν την κατάσταση. Μετά το στραπάτσο στην Ευρώπη από την Λάτσι και τον αποκλεισμό από την Ένωση, στην Ανόρθωση απομένει ο στόχος της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ