aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τελειώνει ο Γολγοθάς, προέχει η ουσία

Ανόρθωση: Τελειώνει ο Γολγοθάς, προέχει η ουσία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στη φάση που βρίσκεται η Ανόρθωση, προέχει η αποτελεσματικότητα σε σχέση με τις καλές εμφανίσεις. Κάτι που είναι φυσιολογικό λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών από Σαββατοκύριακο σε Τετάρτη κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες: ΑΠΟΕΛ 2-0 (25/10), Εθνικός 1-0 (28/10), Καρμιώτισσα 1-1 (1/11), Πάφος FC 1-0 (4/11, κύπελλο). Εξ ου και στο προχθεσινό ματς με τους γαλάζιους μέτρησε περισσότερο η πρόκριση στους «8» του κυπέλλου παρά η απόδοση, που κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και μάλιστα κατά διαστήματα υπό έντονη βροχόπτωση.

Ο τερματικός σταθμός ωστόσο του αγωνιστικού Γολγοθά της «Μεγάλης Κυρίας» είναι το μεθαυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Παιχνίδι υψηλού βαθμού δυσκολίας κατά το οποίο ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει κάθε λόγο να περιμένει βελτίωση των ποδοσφαιριστών του για να αυξηθούν οι πιθανότητες για επιστροφή στα τρίποντα. Πιο πολύ όμως θα είναι ευχαριστημένος αν έρθει η νίκη, έστω και αν η ομάδα του δεν μαγέψει με την εμφάνισή της.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο σταθερός, ο κορυφαίος κι ο επιπόλαιος

Με ενδεχόμενη επιτυχία σε ντέρμπι θα υπάρξει ηρεμία και καλή ψυχολογία στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος που θα γίνει λόγω Nations League. Κάτι που θα έρθει σαν βάλσαμο για όσους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης δεν θα έχουν διεθνείς υποχρεώσεις στο δεκαπενθήμερο που ακολουθεί, ώστε να αποφορτιστούν από τα συνεχόμενα ματς.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά δεδομένα, δεν προέκυψε πρόβλημα από το προχθεσινό παιχνίδι με την Πάφος FC. Ωστόσο, επειδή χθες δόθηκε ρεπό, θα φανεί στη σημερινή προπόνηση αν υπάρχουν νεότερα αναφορικά με το ιατρικό δελτίο. Όσο για τον Ρενάτο Μαργκάσα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε προχθές, οι κυανόλευκοι λένε πως δεν έχει κάτι σοβαρό και θα είναι διαθέσιμος απέναντι στην ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ