aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τα «λαυράκια» του Τιμούρ δεν «τσίμπησαν»

Ανόρθωση: Τα «λαυράκια» του Τιμούρ δεν «τσίμπησαν»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Μόνο εύκολη δεν ήταν, η προσπάθεια για ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της Ανόρθωσης στην εκπνοή της μετεγγραφικής περιόδου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα «λαυράκια» που εντόπισε ο Τιμούρ Κετσπάγια, τελικά δεν «τσίμπησαν». Μέχρι χθες το βράδυ τουλάχιστον. Ενώ μας απομένουν μόνο μερικές ώρες για να εκπνεύσει η προθεσμία υλοποίησης μετεγγραφών, οι υποψήφιοι για τον Κατάλογο Β δεν έχουν πειστεί -ακόμη- να φορέσουν τη φανέλα με τον φοίνικα. Κι όσο πλησιάζουμε προς τα μεσάνυχτα, μάλλον θα απομακρύνεται μία τέτοια προοπτική.

Όπως είναι γνωστό ο Κύπριος τεχνικός είχε βάλει στο μάτι δύο «πιτσιρικάδες» κάτω των 22 χρόνων. Ο πρώτος είναι ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας U21, Σβάντε Ίνγκελσον, που ανήκει στην Ουντινέζε και ο δεύτερος ο Βραζιλιάνος Λουιζάο, ο οποίος ανήκει στην Πόρτο. Η προσπάθεια, βέβαια, ήταν να αποκτηθεί ένας εκ των δύο. Οι ενέργειες των διοικούντων την «Κυρία», μέχρι χθες βράδυ, δεν έφεραν οποιαδήποτε συμφωνία. Οι ομάδες τους δεν είχαν ένσταση να παραχωρηθούν δανεικοί (με το αζημίωτο), αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας Goal.com.cy, η άρνηση προήλθε από τους ίδιους τους παίκτες. Κι επειδή η πιθανότητα απόκτησή τους με ελευθέρα μετεγγραφή μοιάζει (οικονομικά) με ανάβαση στο Έβερεστ με… βατραχοπέδηλα, μάλλον η προσπάθεια ενίσχυσης αρχίζει να εξασθενεί.

Ο Ίνγκελσον που στη λήξασα σεζόν έπαιξε από ένα εξάμηνο στις Πεσκάρα (4 συμμετοχές) και Καλμάρ Σουηδίας (18 συμμετοχές, δύο γκολ), έχει τιμή του για όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει ελεύθερο είναι 1,8 εκ. ευρώ! Η Ουντινέζε τον αγόρασε έναντι 750.000 ευρώ το Καλοκαίρι του 2017. Ο επίσης 22χρονος Λουιζάο (πέρυσι αγωνίστηκε στην Βόρσκλα Ουκρανίας, ομάδα Α’ κατηγορίας κι είχε 20 συμμετοχές), «πωλείται» με  ελευθέρα μετεγγραφή από την Πόρτο που έχει τα δικαιώματα του, με 2,5 εκ. ευρώ!

Κι εφόσον δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τους Ίνγκελσον και Λουιζάο, η μοναδική λύση είναι επιλογή της τελευταίας στιγμής, δηλαδή σήμερα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ