aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τα λάθη που στοίχισαν και το πρωτοφανές στο «Αμμόχωστος»

Ανόρθωση: Τα λάθη που στοίχισαν και το πρωτοφανές στο «Αμμόχωστος»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η Ανόρθωση έπεσε πάνω σε μία παθιασμένη και αγωνιστικά αναγεννημένη συμπολίτιδά της και το βαρωσιώτικο ντέρμπι ήταν όντως χορταστικό. Για τους κυανόλευκους η απώλεια βαθμών στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας ήταν η φυσιολογική εξέλιξη μίας συναρπαστικής και ενδιαφέρουσας αναμέτρησης, κατά την οποία η σκοπιμότητα πήγε νωρίς για ύπνο. Ντέρμπι με τα όλα του, με τέσσερα γκολ, με μπόλικες φάσεις, με μπόλικες ευκαιρίες, με μπόλικες αποκρούσεις. Ένα μεγάλο ματς που κρεμόταν από μία κλωστή, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι οι καθυστερήσεις ήταν μηδέν λεπτά στο πρώτο μέρος και τρία λεπτά στην επανάληψη!

Στοίχισε η απουσία του Μαργκάσα; Στοίχισε… Στοίχισε η αναγκαστική αλλαγή του Ράγιος; Στοίχισε… Περισσότερο απ’ όλα, όμως, στοίχισε στην «Κυρία» η έλλειψη καθαρού μυαλού που υπήρχε σε αφθονία στα πλείστα προηγούμενα παιχνίδια. Λάθη έγιναν και θα γίνονται. Όταν, όμως, πετάς την μπάλα σε κόρνερ άνευ λόγου και αιτίας (βλέπε Μανθάτης) υπάρχει κίνδυνος να ισοφαριστείς, ενώ θα υπάρξουν απώλειες αν μετά από μία καταπληκτική ενέργεια (βλέπε Οκριασβίλι) δεν μπορείς να στείλεις την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Και δεν ήταν μόνο αυτά. Εκείνο που μέτρησε ιδιαίτερα ήταν ότι η Νέα Σαλαμίνα δημιούργησε, σε ένα ματς, όσες ευκαιρίες (περίπου) δημιούργησαν όλοι οι προηγούμενοι αντίπαλοί της. Κι η Ανόρθωση δέχθηκε από τους ερυθρόλευκους όσα τέρματα δέχθηκε στους προηγούμενους επτά αγώνες της.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Καρδιοχτύπια για Ράγιος

Είναι αλήθεια ότι οι αναγκαστικές αλλαγές δεν επέτρεψαν στον Κετσπάγια να διεκδικήσει το τρίποντο με μεγαλύτερες αξιώσεις. Ουσιαστικά του στέρησαν τη χρησιμοποίηση παικτών όπως οι Καλτσάς και Σαντίκ, οι οποίοι μπορούσαν να βάλουν την πινελιά τους στην επίθεση. Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα ο Γεωργιανός. Μετά από οκτώ αγωνιστικές ήταν το παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του δυσκολεύθηκε περισσότερο απ’ όλα και κινδύνευσε το αήττητό της και η πρωτοπορία. Εκείνο που ήθελε από τους παίκτες του ήταν να κρατήσουν λίγο περισσότερο την μπάλα και σταδιακά να «στριμώχνουν» τους αντίπαλους προς την εστία τους. Φαινόμενο που είχαμε σε προηγούμενους αγώνες, αλλά όχι προχθές βράδυ.

Ο κόσμος της «Κυρίας», πάντως, που εξάντλησε όλα τα εισιτήρια που του δόθηκαν στο «Αμμόχωστος», χειροκρότησε την προσπάθεια των παικτών, ως ένδειξη ικανοποίησης για την προσπάθειά τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε δύο βδομάδες, όταν θα υποδεχθούν τον Εθνικό Άχνας, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ