aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τα δύο… ατού του Πεδρίνιο και η λίστα του Κετσπάγια

Ανόρθωση: Τα δύο… ατού του Πεδρίνιο και η λίστα του Κετσπάγια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο στόχαστρο της Ανόρθωσης βρίσκεται ο Πέδρο Φιλίπε Μπαρμπόσα Μορέιρα, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως Πεδρίνιο. Η διοίκηση του συλλόγου της Αμμοχώστου βρίσκεται σε επαφές με τον Πορτογάλο επιτελικό της Πάσος Φερέιρα, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί επίσης ως κεντρικός μέσος και ως δεξιός χαφ.

Με τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας της ιβηρικής χώρας, στις 27 Ιουλίου, ο ποδοσφαιριστής θα είναι ελεύθερος, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την απόκτησή του. Όπως μας ελέχθη χθες από τα ενδότερα της Ανόρθωσης, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ για τη θέση του επιτελικού αξιολογούνται και άλλοι ποδοσφαιριστές. Ο Πεδρίνιο πάντως βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Το καλό μαντάτο πάντως, σε περίπτωση που ντυθεί στα κυανόλευκα, είναι ότι προέρχεται από φουλ συμμετοχές εδώ και εφτά αγωνιστικές περιόδους. Άρα, ο 27χρονος μέσος είναι σε σταθερά καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν έχει συχνούς τραυματισμούς. Επίσης, έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο ομάδες, δείγμα του ότι δεν του αρέσουν οι συχνές αλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Καλοβλέπει Πεδρίνιο η Ανόρθωση για αντι-Ράγιος!

Άρχισε την καριέρα του από τη Φρεαμούντε, με την οποία αγωνίστηκε σε Β’ και Γ’ Κατηγορία, για να πάρει μετεγγραφή στην Πάσος Φερέιρα το καλοκαίρι του 2016. Έκτοτε φορά τη φανέλα της, τις πρώτες δύο χρονιές στην κατηγορία των μεγάλων, την τρίτη στη δεύτερη τη τάξει και την τελευταία και πάλι στην πρώτη.

Στην τρέχουσα σεζόν μετρά 31 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αρμόζουν σε ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται σε ρόλο επιτελικού: ταχύτητα, άρτια τεχνική κατάρτιση, οργανωτικές ικανότητες, καλή μακρινή μπαλιά, κάθετη πάσα, εκτελέσεις στατικών φάσεων, συμβολή στο σκοράρισμα. Εξετάζοντας τα στατιστικά του στο διαδίκτυο, μετρήσαμε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίστηκε 31 γκολ και 20 ασίστ. Τα άλλα, ασφαλώς, θα τα δούμε στο γήπεδο ιδίοις όμμασι ή από τηλεοράσεως, σε περίπτωση που φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Ασφαλώς, ένας ποδοσφαιριστής με γεμάτες σεζόν σε πρωτάθλημα πιο προηγμένο από το κυπριακό και σε καλή ηλικία, θα κοστίζει κάτι παραπάνω. Υπενθυμίζουμε όμως την πρόσφατη τοποθέτηση του Χρίστου Πουλλαΐδη, ο οποίος χαρακτήρισε θέσεις-κλειδιά των επιτελικό και τον κεντρικό μέσο που αναζητούνται και τόνισε ότι θα γίνει υπέρβαση. Άλλο ένα στοιχείο δηλαδή που πιστοποιεί ότι ο Πεδρίνιο ταιριάζει στο προφίλ που έχει δημιουργηθεί, για τον ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί.

Τέλος, όσοι φίλοι της Ανόρθωσης θέλουν να πάρουν την πρώτη γεύση του μετεγγραφικού στόχου της ομάδας τους και δεν φοβούνται το ξενύχτι, μπορούν να το κάνουν απόψε. Στις 23:15 θα αρχίσει η εντός έδρας αναμέτρηση της Πάσος Φερέιρα με την Πόρτο και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cytavision 2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ