aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τα 6+2 συμβόλαια που λήγουν

Ανόρθωση: Τα 6+2 συμβόλαια που λήγουν

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στην άκρη μπήκε το θέμα ανανέωσης συμβολαίου του Τιμούρ Κετσπάγια, στο «συρτάρι» και το κεφάλαιο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών. Οκτώ παίκτες της Ανόρθωσης μένουν ελεύθεροι στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και από τη στιγμή που δεν προκύπτει φως στην άκρη του τούνελ στις επαφές που έγιναν ανάμεσα σε διοίκηση και τεχνική ηγεσία για επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας, δεν αναμένεται να κληθεί οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής για συζητήσεις ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η σεζόν.

Στη λίστα όσων διατηρούν συμβόλαιο με την «Κυρία» μέχρι τέλος Μαΐου υπάρχουν βασικότατοι ποδοσφαιριστές, ενώ συμπεριλαμβάνονται και οι δύο δανεικοί από άλλες ομάδες Γκιόργκι Κβιλιτάια (από τη Γάνδη) και Ασάφ Τζουρ (από την Χάποελ Ρανανά). Οι υπόλοιποι έξι με συμβατικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι οι Τορνίκε Οκριασβίλι, Μπράνκο Βργκοτς, Γιώργος Γκαλίτσιος, Δημήτρης Χριστοφή, Ρενάτο Μαργκάσα και Γιώργος Παπαδόπουλος. Στην περίπτωση του Μιχάλη Μανιά οι κυανόλευκοι έχουν το δικαίωμα λύσης του συμβολαίου εάν καταβάλουν συγκεκριμένο ποσό.

Πιο «καυτό» όνομα στον κατάλογο είναι αυτό του Τορνίκε Οκριασβίλι. Με τον Γεωργιανό μεσοεπιθετικό έγιναν προκαταρκτικές επαφές στις οποίες διαφάνηκε πως προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού. Βέβαια, από τη στιγμή που μένει ελεύθερος αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα ισχύσει ο νόμος της αγοράς και τα πάντα θα κριθούν από τις προτάσεις που θα έχει ενώπιόν του. Λόγω ηλικίας είναι ρευστό το σκηνικό με τους Μαργκάσα, Γκαλίτσιο κατά κύριο λόγω και Χριστοφή κατά δεύτερο, ενώ είναι δεδομένο ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για παραμονή του Γκιόργκι Κβιλιτάια.

Άπαντες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι προσηλωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με στόχο την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 13 χρόνια «ξηρασίας». Το -7 από την κορυφή οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος καθιστά μειωμένες τις πιθανότητες της «Κυρίας» για κατάκτηση του τίτλου, όμως υπάρχει αποφασιστικότητα για «μάχη» μέχρι τέλους, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Ναι μεν η Ανόρθωση είναι η μοναδική ομάδα που κυνηγά και τους δύο τίτλους την τελευταία διετία, όπως υπερηφανεύθηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, όμως η τέταρτη θέση που κατέχει σήμερα δεν της εξασφαλίζει καν ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση που δεν στεφθεί κυπελλούχος είτε η ίδια είτε η ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ