aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τα 360’ της επιθετικής ανυπαρξίας

Ανόρθωση: Τα 360’ της επιθετικής ανυπαρξίας

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Παίρνοντας το (οικονομικό) ρίσκο για την απόκτηση του Μίχαλ Ντουρίς η Ανόρθωση θεωρητικά είχε περιορίσει στο ελάχιστο την πιθανότητα δυστοκίας στην επιθετική γραμμή, με βάση τα όσα έδειξε ο Σλοβάκος στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Η προσθήκη του Κατσαράβα ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο την επιθετική γραμμή της «Κυρίας». Στο ξεκίνημα της χρονιάς, στα παιχνίδια με Λάτσι, Δόξα και Πάφος FC (σύνολο 360’) οι δύο φορ της «Κυρίας» παραμένουν «άσφαιροι». Τα τέσσερα τέρματα της «Κυρίας» πέτυχαν οι Πράνιτς, Σισέ, Μικελτάντζε και Ράγιος.

Η Ανόρθωση κέρδισε τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια με στενό σκορ (2-1 και 1-0), ηττήθηκε 1-0 στην Αλβανία και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης». Όσο δεν σκοράρουν οι επιθετικοί της η ομάδα της Αμμοχώστου δύσκολα θα «καθαρίζει» παιχνίδια.

Κόντρα στην Πάφος FC η Ανόρθωση είχε εννέα τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι έξι στον στόχο και ξεκάθαρες ευκαιρίες. Ιδίως η κεφαλιά του Ντουρίς στις καθυστερήσεις ήταν από αυτές που πέρυσι ο Σλοβάκος τελείωνε με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Ο Ντουρίς πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς

Είναι προφανές ότι ο 30χρονος φορ δεν άρχισε φουριόζος την χρονιά. Κανείς δεν αμφισβητεί τις δυνατότητές του, όμως, η δυστοκία των επιθετικών στοιχίζει στην Ανόρθωση. Πέρυσι η ομάδα του Ρόνι Λέβι είχε τρομερά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση αν και δημιουργούσε λιγότερες φάσεις.

Η «Κυρία» επιβάλλεται να γίνει πιο αποτελεσματική στην γραμμή κρούσης και την ίδια ώρα να βελτιωθεί ανασταλτικά, καθώς οι αντίπαλοι δημιουργούν με ευκολία περισσότερες φάσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρόλο που μεσοαμυντικά την ομάδα απαρτίζουν σχεδόν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές.

Υ.Γ. Ο Ιβάν Βάργκιτς με το «καλημέρα» έδωσε διαπιστευτήρια της αξίας του. Ο Σέρβος που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Λάτσιο, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο παιχνίδι με την Πάφο γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ