aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Βάσο Χατζηθεοδοσίου

Ανόρθωση: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Βάσο Χατζηθεοδοσίου

Η διοίκηση της Ανόρθωσης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του επιχειρηματία Βάσου Χατζηθεοδοσίου, ιδρυτής του Ομίλου Salamis. Τα γραφεία του Συλλόγου στις εγκαταστάσεις του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν μια γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας του εκλιπόντος προς τιμήν του ήρωα αδελφού του.

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Βάσος Χατζηθεοδοσίου, ιδρυτής του Ομίλου Salamis. Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1936 στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Στύλλοι Αμμοχώστου και ήταν απόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου. Υπήρξε αγωνιστής της ΕΟΚΑ και αδελφός του ήρωα Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου.

Στην ηλικία των 23 χρόνων δημιουργεί στην Αμμόχωστο την μικρή δική του εταιρεία με το όνομα Salamis. Μετά την προσφυγιά επαναδραστηριοποιείται στην Λεμεσό. Ήταν ένας δυναμικός επιχειρηματίας με αρκετές επιτυχίες στο κλάδο του. Είχε συνδράμει ταυτόχρονα στην τιτάνια προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κυπριακής οικονομίας. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου. Παράλληλα, υπηρέτησε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), καθώς και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς. Για την προσφορά του έχει βραβευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού και την Εκκλησία της Κύπρου.

Στις 28 Νοεμβρίου 1993, στις εγκαταστάσεις του σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος» έγιναν τα εγκαίνια των νέων τότε σύγχρονων γραφείων του Συλλόγου από τον αείμνηστο πρόεδρο της ΚΔ Γλαύκο Κληρίδη. Τα γραφεία ήταν μια γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας του Βάσου Χατζηθεοδοσίου προς τιμήν του ήρωα αδελφού του. Είναι άλλωστε γνωστές οι διαχρονικές σχέσεις της οικογένειας του ήρωα με το Σύλλογο μας. Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη , 3 Οκτωβρίου 2019, στις 2μμ στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Γερμασόγεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ