aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Στυλοβάτης και… πρώτος απ’ όλους ο Βργκοτς!

Ανόρθωση: Στυλοβάτης και… πρώτος απ’ όλους ο Βργκοτς!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ήταν η πρώτη κίνηση της Ανόρθωσης στο μεταγραφικό παζάρι στη νέα εποχή Τιμούρ Κετσπάγια. Πολλοί τον αμφισβήτησαν πριν καν τον δουν. Ο Κετσπάγια δεν είχε συνεργαστεί ποτέ ξανά μαζί του, αλλά πίστευε σ’ αυτόν, είχε μεγάλες προσδοκίες και ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες απόκτησής του, αφού ήταν πρωταθλητής Ισραήλ με την Μακάμπι Νετάνια.

Ο λόγος για τον Μπράνκο Βργκοτς, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή του ρόστερ της Ανόρθωσης, ο οποίος στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του δεν έχει χάσει ούτε και ένα λεπτό. Έχει το απόλυτο με 1170 λεπτά συμμετοχής, κάτι που δείχνει πόσο πολύ πιστεύει στον Κροάτη αμυντικό ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Σαφέστατα και δεν είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, ούτε φημίζεται για την ταχύτητα του. Είναι ένα ψηλός κεντρικός αμυντικός που ξέρει πού να σταθεί μέσα στο γήπεδο, ξέρει τι πρέπει να κάνει, θα δώσει και την ψυχή του και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει «δέσει» με τον συμπατριώτη του, τον Σίλντενφελντ, και τα πηγαίνουν περίφημα. Τέσσερα από τα εννέα γκολ που δέχθηκε η ομάδα ήταν σε στιγμές χαλάρωσης και όταν είχε ήδη επί της ουσίας καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Αυτό δείχνει ότι η άμυνα είναι πολύ σταθερή και αν προσέξει τη… χαλάρωση προς το τέλος των αγώνων, μπορεί και ακόμη καλύτερα.

Στη δεύτερη θέση με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής είναι ο άλλος Κροάτης, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος μετρά 1125 λεπτά συμμετοχής. Τρίτος στην παρέα είναι ο Κωστάκης Αρτυματάς ο οποίος έχει καταγράψει 1114 λεπτά, κάτι που δείχνει ότι είναι και αυτός ένας πολύ χρήσιμος και απαραίτητος παίκτης για τον Κετσπάγια. Την πεντάδα συμπληρώνει ο Γκιόργκι Λόρια με 1080 λεπτά, ενώ αν δεν ήταν στη μέση εκείνη η αργοπορία στο γεύμα πριν το ματς απέναντι στην ΑΕΚ θα μοιράζονταν την πρωτιά με τον Βργκοτς. Τη λίστα της πεντάδας συμπληρώνει η αποκάλυψη της φετινής Ανόρθωσης αλλά και του πρωταθλήματος, ο Ρούβεν Ράγιος. Ο Ισπανός έχει αγωνιστεί 1066 λεπτά και έχει σκοράρει 12 τέρματα. Κάτι που τον φέρνει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος.

Συνολικά, μέχρι σήμερα ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει χρησιμοποιήσει 21 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στις 13 πρώτες αγωνιστικές. Οι παίκτες με τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος με 90 λεπτά, ο Παναγιώτης Αρτυματάς με 99 και ο Κοφί με 100. Ο τελευταίος δεν πρόκειται να αυξήσει τα λεπτά συμμετοχής του μιας και είναι στην πόρτα της εξόδου από την ομάδα της Αμμοχώστου. Υπάρχουν, βέβαια, και παίκτες οι οποίοι δεν έχουν πάρει λεπτά συμμετοχής μιας και ο προπονητής κρίνει ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν ή δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας με τα σημερινά δεδομένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ