aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Στον λόφο του «Τάσος Μάρκου», το πλάνο του Κετσπάγια

Ανόρθωση: Στον λόφο του «Τάσος Μάρκου», το πλάνο του Κετσπάγια

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όταν η διαφορά με την κορυφή της βαθμολογίας κινδυνεύει να εκτοξευθεί στα ύψη, η Ανόρθωση δεν έχει περιθώρια επιλογής στόχου. Ιδιαίτερα σε αναμετρήσεις όπως η σημερινή με αντίπαλο την Ένωση. Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου πάνε στο Παραλίμνι γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη δεν θα τους επιτρέψει να μπουν στην τελική φάση σε θέση βολής για την αναρρίχηση. Ήδη, οι δύο λευκές ισοπαλίες, με αντιπάλους την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, έχουν κάνει τη ζημιά τους και το ρετιρέ μοιάζει με βουνό. Πολύ περισσότερο επειδή έχουν μπροστά τους τρεις ομάδες.

Το κακό σενάριο στο «Τάσος Μάρκου», μοιάζει με εφιάλτη για το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια. Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος θα κλείσει (τον ερχόμενο Σάββατο) με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Δόξα, αλλά η συνέχεια θα ‘ναι μόνο ανηφόρες. Δέκα σερί ντέρμπι στο γκρουπ των πρωταθλητών, σε μια περίοδο που κόντρα στους υπόλοιπους «μεγάλους» δεν είναι στα καλύτερά του. Όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά και σε επίπεδο εμφανίσεων. Γι’ αυτό και το ματς στο Παραλίμνι μπορεί να μετρήσει και ως εφαλτήριο. Στο καλύτερο σενάριο με τρίποντο σήμερα και τρίποντο το Σάββατο, θα δημιουργηθεί η ισχυρή δυναμική που περιμένουν πώς και πώς όλοι οι οπαδοί του.

Σημαντικό εμπόδιο για τον Κετσπάγια, αποτελεί το γεγονός ότι η ομάδα του εκστρατεύει λαβωμένη. Ο Ελουντού, υπέστη θλάση και θα επανέλθει αρχές Μαρτίου, ενώ ο Μουρτάζ Νταουσβίλι διαγνώσθηκε με κάταγμα στη μύτη και οι πιθανότητές συμμετοχής του στην αρχική ενδεκάδα μειώθηκαν. Λόγω της μαχητικότητας και της ψυχικής δύναμης του Γεωργιανού διεθνούς, πολλοί αναμένουν ότι θα σφίξει τα δόντια και θα είναι στην παράταξη, αλλά τελικά έμεινε εκτός αποστολής. Ο Νίκος Καλτσάς που αποκόμισε ενοχλήσεις από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, ανέβασε ρυθμό στις προπονήσεις και το ενδεχόμενο συμμετοχής του κέρδισε πόντους.

Με αυτά τα δεδομένα, η αμυντική διάταξη θα εξαρτηθεί από το πλάνο του Γεωργιανού τεχνικού, αν θα παραταχθεί δηλαδή με τριάδα στην άμυνα ή με τέσσερις παίκτες. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Λόρια κάτω από τα γκολποστ, οι Βγκορτς, Ρισβάνης (και Αρτυματάς) έχουν σίγουρη τη θέση στην ενδεκάδα, όπως επίσης και οι Κορέια και Αμπαρτζουμιάν στα πλάγια. Στη μεσαία γραμμή θα είναι σίγουρα και ο Μπουσουλάτζιτς και στην επίθεση ο Κβιλιτάια. Απ’ εκεί και πέρα, όλα είναι ρευστά. Στα άκρα, ο Οκριασβίλι έχει πιθανότητες να επανέλθει στο αρχικό σχήμα μετά από τρεις μήνες, ενώ υποψηφιότητα έχει θέσει και ο Δημήτρης Χριστοφή. Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Κετσπάγια για τη συμμετοχή των Μίχα και Χούσμπαουερ, οι οποίοι στα τελευταία δύο ματς ήταν στον πάγκο, ενώ επιλογή θεωρείται και ο Μαργκάσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ