aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAνόρθωση: Στο… βάθος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τη Γεωργία!

Aνόρθωση: Στο… βάθος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τη Γεωργία!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η Εθνική Γεωργίας το βράδυ της Πέμπτης. Με «χρυσό» σκόρερ τον Τορνίκε Οκριασβίλι από το σημείο του πέναλτι η Γεωργία επικράτησε 1-0 της Λευκορωσίας και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ της τέταρτης Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών, όπου θα διεκδικήσει συμμετοχή στο Euro 2021.

Αντίπαλος της Γεωργίας θα είναι τα Σκόπια του Ιβάν Τρισκόφσκι (στις 12/11 στη Γεωργία ο αγώνας) που κέρδισαν 2-1 το Κόσοβο του Νούχιου, και σαφώς η Γεωργία που έχει έντονο «χρώμα» Ανόρθωσης (ο Λόρια ήταν βασικός, ο Κβιλιτάια αντικατέστησε τον Οκριασβίλι στο 88’, ενώ ο Νταουσβίλι έμεινε στον πάγκο) διατηρεί βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Στο ενδεχόμενο που ο μεγάλος στόχος των Γεωργιανών επιτευχθεί θα βγει κερδισμένη οικονομικά κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και η Ανόρθωση, καθώς η ΟΥΕΦΑ αποζημιώνει τους συλλόγους που έχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην τελική φάση του Γιούρο.

Το ακριβές ποσό της αποζημίωσης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως για το 2016 αντιστοιχούσε σε 4.530 ευρώ για κάθε ημέρα παρουσίας του ποδοσφαιριστή. Υπολογίζονται 23 ημέρες από την προετοιμασία μέχρι και το τέλος της φάσης των ομίλων, επομένως το λιγότερο δυνατό όφελος ήταν 104.190 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή. Εάν η εκάστοτε εθνική ομάδα προχωρήσει κι άλλο στη διοργάνωση, τότε ο σύλλογος του ποδοσφαιριστή συνεχίζει να λαμβάνει 4530 για κάθε ημέρα.

Η Ανόρθωση, όπως και όλες οι ομάδες, θα πάρει χρήματα για τη συμμετοχή των παικτών της τόσο στα προκριματικά του Euro και του Πρωταθλήματος Εθνών. Μάλιστα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΥΕΦΑ τα χρήματα αυτά θα δουν ενωρίτερα σε μία προσπάθεια να ενισχύσει οικονομικά τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, των οποίων τα έσοδα μειώθηκαν πάρα πολύ λόγω της αναστολής των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων λόγω του κορωνοϊού. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονταν στους συλλόγους μετά την ολοκλήρωση του EURO 2021.

Εάν, η Εθνική Γεωργίας εξασφαλίσει συμμετοχή στα τελικά του Euro η Ανόρθωση μάλλον πρέπει να «τρέξει» να «δέσει» τους Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές με επέκταση συμβολαίου, αφού θα πάρει σημαντικό μπόνους από την ΟΥΕΦΑ. Τα συμβόλαια των Λόρια και Οκριασβίλι λήγουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ ο Κβιλιτάια παίζει ως δανεικός για ένα χρόνο από την Γάνδη. Το 2022 εκπνέει το συμβόλαιο του Νταουσβίλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ