aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Στην αναμονή για τον «κυματοθραύστη»

Ανόρθωση: Στην αναμονή για τον «κυματοθραύστη»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Είναι αναμφίβολα παίκτης πρώτης γραμμής για την Ανόρθωση. Μπορεί να μην τον ακολουθούν οι προβολείς της δημοσιότητας, μπορεί να μην έχει φανατικούς θαυμαστές, μπορεί να μην έχει το πιο βαρύ συμβόλαιο στους κυανόλευκους, αλλά τώρα τελευταία παίζει δυνατά για τον τίτλο του «πολυτιμότερου» στην τρέχουσα περίοδο. Και δικαίως. Για τον Μουρτάζ Νταουσβίλι, ο λόγος, ο οποίος δεν είναι απλά «κυματοθραύστης» στη μεσαία γραμμή, αλλά βάζει γυαλιά σε πολλούς δημιουργικούς μέσους. Το εμπεδώσαμε σε πολλές αναμετρήσεις της «Κυρίας».

Κόντρα στην ΑΕΛ τραυματίστηκε και αποχώρησε στο ημίχρονο. Κάταγμα στη μύτη είναι η διάγνωση για τον τραυματισμό του και οι θεράποντες ιατροί συστήνουν αποχή λίγων ημερών από τις προπονήσεις. Με τα νέα δεδομένα η συμμετοχή του Γεωργιανού διεθνούς στον αγώνα της Τρίτης με αντίπαλο την Ένωση, στο Παραλίμνι, είναι αμφίβολη.

Ένας από τους πιο ισχυρούς «πονοκέφαλους» για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Υποψήφιοι αντικαταστάτες υπάρχουν πολλοί, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα φτάσουν στον δείκτη προσφοράς του «Μπούμπα». Απλούστατα διότι σπανίζουν ποδοσφαιριστές που «οργώνουν» το γήπεδο, τρέχουν ίσα με δύο συμπαίκτες τους και απειλούν -πραγματικά- με μπαλιές 40 ακόμη και 50 μέτρων!

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτός Ανόρθωσης υποστηρίζουν ότι στην τρέχουσα περίοδο ο Νταουσβίλι είναι ένα από τους καλύτερους αμυντικούς μέσους του πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια ότι δεν βρίσκεις συχνά παίκτες που να βάζουν το πόδι στη φωτιά, να παίζουν δυνατά, αλλά πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο και ταυτόχρονα να εμπνέουν τους συμπαίκτες τους με τη μαχητικότητά τους.

Με τα όσα έχουμε δει από τον Γεωργιανό διεθνή, δεν αποκλείεται λόγω του κατάγματος στη μύτη, στα επόμενα παιχνίδια να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα. Στο κεφάλι φοράει κάσκα, λόγω ενός παλιού τραυματισμού, τώρα δοκιμάζει και μάσκα για τη μύτη.  Οι πιθανότητες να προλάβει το ματς στο Παραλίμνι είναι μοιρασμένες, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ο Κετσπάγια θα τον χρησιμοποιήσει μόνο σε περίπτωση που πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι 100% ασφαλής.

Η «Κυρία» θα αντιμετωπίσει τους βυσσινί χωρίς περιθώρια για απώλειες βαθμών. Στο ματς με την ΑΕΛ για πρώτη φορά συμπληρώθηκαν 180 λεπτά χωρίς να σκοράρει (είχε προηγηθεί και το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ) και δεν σηκώνει να… τριτώσει το κακό της αφλογιστίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ