aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Στιγμές που επιβεβαίωσαν, αλλά και «έκρυψαν» τον Χριστοφή

Ανόρθωση: Στιγμές που επιβεβαίωσαν, αλλά και «έκρυψαν» τον Χριστοφή

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οι καλές παρουσίες των παικτών, όταν δεν πρόκειται για νεοφερμένους, περνάνε πολλές φορές απαρατήρητες. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει ανάμεσα σε ένα σύνολο ομαδικό που αποπνέει εμπιστοσύνη, παρουσιάζει σοβαρότητα και θετική εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια ενός αγώνα. Σχολιάζονται ελάχιστα και ξεχνιούνται «σαν των βουνών το περσινό το χιόνι» οι καλές εικόνες που βγάζουν οι παίκτες της «παλιοσειράς» ας το πούμε έτσι. Διότι πολλές φορές για… περσινούς και προπέρσινους παίκτες πρόκειται.

Ειδικά στα αρχικά στάδια κάθε περιόδου, αφού είναι λογικό τα βλέμματα να είναι επικεντρωμένα στα νέα αποκτήματα.  Οι μέτριες εμφανίσεις και η αστοχία σε κραυγαλέες ευκαιρίες σε χαμένα ή ισόπαλα παιχνίδια, είναι που γεννάνε αμφισβήτηση, κράξιμο και ενίοτε έντονες αποδοκιμασίες που ακουμπάνε τα όρια σκληρού υβριστικού φρασεολογίου. Αυτά τα τελευταία ίσχυαν σε πολύ μεγάλο βαθμό για τον Δημήτρη Χριστοφή σε εκείνο το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με την Ομόνοια (1-1) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στα τελευταία λεπτά, σε μία φάση στο τέλος που έχασε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε «άχαστες» και δεν κατάφερε η «Κυρία» να πάρει τη νίκη.

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (2-0), δικαιολογημένα έκλεψαν κάπως την παράσταση οι Γκιόργκι Κβιλιτάια, Ντορ Μίχα και οι «παλιοί» Μουρτάζ Νταουζβίλι και Τορνίκε Οκριασβίλι, αλλά υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος παρουσιάστηκε φορμαρισμένος, ορεξάτος, πάλεψε, δημιούργησε και είχε συμβολή στο 1-0 αλλά και σε αρκετές προσπάθειες που τελικά κατέληξαν στον… κάλαθο.

Και αναφερόμαστε στον Δημήτρη Χριστοφή. Ακόμη και κάποιος ο οποίος δεν παρακολούθησε με προσοχή ολόκληρο το παιχνίδι, άμα κάτσει να δει τα στιγμιότυπα θα συμφωνήσει με τα πιο πάνω. Μία φάση στο 6’, μία στο 20’ όπου συνδυάστηκε ωραία με τον Ντορ Μίχα, μία στο 23’ όπου πέρασε τον Μανρίκε κι έκανε το γύρισμα τη στιγμή που άνοιξε το σκορ. Πάμε παρακάτω και συγκεκριμένα στο 39’ όπου έδωσε έτοιμο γκολ στον Κβιλιτάια αλλά λανθασμένα ο Κύπριος φορ υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ και λίγο αργότερα στο 42’, όταν πάλι με έξυπνο τρόπο και με λίγη δόση τύχης, έδωσε στον Κβιλιτάια ο οποίος καθυστέρησε λίγο να κάνει σουτ, αλλά το έκανε και έχασε άλλη μία ευκαιρία.

Καταγεγραμμένες πέντε φάσεις λοιπόν, όπου επιβεβαιώθηκε πως ο Χριστοφή δεν πως παίζεται η μπάλα. ΟΚ δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν ότι ο Χριστοφή στα 33 του θα γίνει αυτός που ήταν στο παρελθόν, ούτε να πούμε με σιγουριά πως θα βγάλει το φίδι από την τρύπα σε πολλά ματς φέτος, αλλά είναι αλήθεια πως άμα συνεχίσει να είναι υγιής, θα παραμείνει ως μία αξιόλογη λύση για τον Τιμούρ Κετσπάγια και για την ομάδα της Αμμοχώστου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ