aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Σε μία φωτογραφία, το φετινό δημιούργημα του Κετσπάγια

Ανόρθωση: Σε μία φωτογραφία, το φετινό δημιούργημα του Κετσπάγια

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

«Ναι αυτή είναι η Ανόρθωση, αυτή είναι η ομάδα μου», θα ψιθύριζαν μεταξύ τους οι φίλαθλοι των κυανόλευκων όταν αποχωρούσαν από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά το εξ αναβολής ντέρμπι με τον Απόλλωνα που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης (2/10). Μια «Κυρία» με τα όλα της, μπήκε στο παιχνίδι με πάθος και θέληση, «σκότωσε» τον αντίπαλο από το πρώτο μέρος με δύο γκολ και στο δεύτερο 45λεπτο διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα.

Η επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν το… τελευταίο χαρτί της διοίκησης. Ο Γεωργιανός είχε μπροστά του άπλετο χρόνο να δημιουργήσει μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί και να βλέπει όλους τους αντιπάλους στα μάτια, με μοναδικό στόχο να κερδίζει κάθε βδομάδα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η ομάδα της Αμμοχώστου κόντρα στον Απόλλωνα παρουσιάστηκε εξαιρετική, επιθετική και… αμείλικτη. Δεν άφησε περιθώρια στην αντίστοιχη της Λεμεσού, και έδωσε χαρά και περηφάνια στους φιλάθλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Ρ-άγιος ο Θεός, Ανόρθωση ισχυρή και Απόλλωνας σε… κρίση (vid)

Τώρα που είπαμε περηφάνια. Αν προσέξετε λίγο καλύτερα την κεντρική φωτογραφία του άρθρου, μπορείτε να διακρίνεται στα δεξιά τον Γεωργιανό τεχνικό να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά, να ξεσπούν για το δεύτερο γκολ που έβαλε γερά θεμέλια νίκης, το οποίο μάλιστα ήταν και σπάνιας ομορφιάς. Ο Κετσπάγια βλέπει και… απολαμβάνει αυτό που έφτιαξε τους τελευταίους 3-4 μήνες.

Από την άλλη, κατάφερε ότι δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί του. Γιατί αν εξαιρέσουμε την πρώτη σεζόν του Ράγιος στην Ανόρθωση (2016-17) που έκλεψε τις εντυπώσεις, τις επόμενες «σίγησε», όπως άλλωστε και γενικά η ομάδα της Αμμοχώστου. Ο Ισπανός είναι αναγεννημένος με τον Κετσπάγια στο τιμόνι της ομάδας, άρχισε φουριόζος και γι’ αυτό σε τέσσερα παιχνίδια έχει σκοράρει τέσσερα γκολ, ενώ σέρβιρε και δύο ασίστ. Άλλωστε ένας προπονητής διακρίνεται (και) για την ικανότητα του να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των παικτών του.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Ήξερα ότι θα κερδίσουμε. H ομάδα διψά όσο και ο κόσμος»

Ο Γεωργιανός έχει καταφέρει να το πράξει αυτό με τον 33χρονο μεσοεπιθετικό, στον οποίο στηρίζονται πολλά, ειδικά στον επιθετικό παράγοντα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Σαφώς και στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης δεν εφησυχάζονται καθώς ο… μαραθώνιος είναι μακρύς και δύσκολος. Ωστόσο, μια νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, σίγουρα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία στα ύψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ