aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Σε κάθε επίθεση γκολ, το λεν (και) αδυναμία

Ανόρθωση: Σε κάθε επίθεση γκολ, το λεν (και) αδυναμία

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μετά τον εκτροχιασμό από τη μάχη του τίτλου η Ανόρθωση μέσα σε μία βδομάδα έχασε και το τρένο διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος. Η «Κυρία» κόντρα στην ΑΕΛ εμφάνισε τις ίδιες παθογένειες προηγούμενων αγώνων της και το τίμημα ήταν βαρύ.

Δεύτερη ήττα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μέσα στη σεζόν και η διαφορά από τις δύο ομάδες της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλωνα εκτοξεύθηκε στο -9. Η «Κυρία» αγνοεί τη νίκη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, έμεινε χωρίς νίκη για ένατο παιχνίδι απέναντι στις ομάδες που προπορεύονται απ’ αυτήν και από επίδοξη πρωταθλήτρια με την έναρξη των πλέι οφ απέχει 13 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ομόνοια.

Οι κυανόλευκοι γι’ άλλο ένα παιχνίδι ήταν τρύπια ανασταλτικά και στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου έμεινε πίσω στο σκορ. Στη φάση του πρώτου τέρματος ο Σάντος έκανε ανενόχλητος σέντρα από αριστερά και ο Μαέ αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής νίκησε τον Λόρια, ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΛ ο Αρτυματάς έχασε και πάλι τον Βέλγο.

Ο Κύπριος διεθνής όσο πιστός στρατιώτης και εάν θεωρείται έδειξε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρόλο του κεντρικού αμυντικού σε δυάδα στην άμυνα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια εκτέθηκε στις λιγοστές φάσεις που δημιούργησαν Ολυμπιακός και ΑΕΛ με αποτέλεσμα η Ανόρθωση να τρέχει και να μην φθάνει…

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Πολύ πιθανόν να μην είμαι εδώ του χρόνου»

Ο Γκιόργκι Κβιλιτάια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (υπεν)θύμισε τις ποδοσφαιρικές αρετές του και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Ανόρθωση που ξύπνησε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες, οι ποδοσφαιριστές της αστόχησαν από εξαιρετικά ευνοϊκές θέσεις (Κορέια 52, Χουσμπάουερ 69’), είχε ατυχία (δοκάρι Μανιά 90+1’ και σουτ του Καλτσά (62’), ενώ πέτυχε και ένα τέρμα με τον Μανιά που ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στάθηκε στην ατυχία που είχε η ομάδα του, όμως και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν ήταν μόνο αυτή που έφερε την ήττα. Όταν σε κάθε επίθεση του αντιπάλου δέχεσαι ή κινδυνεύεις να δεχθείς γκολ το λες (και) αδυναμία. Και όταν δεν καταφέρνεις να σκοράρεις σε ξεκάθαρες ευκαιρίες πέραν από ατυχία είναι αστοχία και ανικανότητα.

Σύμφωνοι, η ομάδα της Αμμοχώστου αδικείται από το αποτέλεσμα στους αγώνες με Ολυμπιακό και ΑΕΛ, όμως όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ