aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Σε έξι απόπειρες δεν χαμογέλασε ποτέ!

Ανόρθωση: Σε έξι απόπειρες δεν χαμογέλασε ποτέ!

Κομβικοί για την πορεία της Ανόρθωσης στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι δύο πρώτοι αγώνες της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Η «Κυρία» υποδέχεται τη Δευτέρα (1/3) τον Απόλλωνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ακολούθως πάει στο ΓΣΠ για να τεθεί αντιμέτωπη με την Ομόνοια.

Η ομάδα της Αμμοχώστου αρχίζει την τελική ευθεία του πρωταθλήματος από την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και στο -5 από την κορυφή. Παρά το γεγονός ότι τρεις ομάδες βρίσκονται σε καλύτερη θέση από αυτήν στην αφετηρία για το φινάλε της σεζόν οι βαθμολογικές διαφορές είναι τέτοιες που ανατρέπονται. Για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια να κάνουν κάτι που δεν πέτυχαν στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Τι; Να κερδίσουν τις ομάδες που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα.

Σε έξι αναμετρήσεις με αντιπάλους Ομόνοια, ΑΕΛ και Απόλλωνα οι κυανόλευκοι μάζεψαν μόλις δύο βαθμούς, αφού ο απολογισμός ήταν δύο ισοπαλίες (με Ομόνοια και ΑΕΛ εντός έδρας) και τέσσερις ήττες. Στο ενδεχόμενο απώλειας βαθμών από τον Απόλλωνα, την μοναδική ομάδα που κέρδισε δύο φορές την Ανόρθωση στη σεζόν, η «Κυρία» πιθανόν να μείνει στο -7 ή -8 από την κορυφή. Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για διόρθωση λαθών. Το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα είναι ο πρώτος «τελικός» για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ανόρθωσης με τους διεκδικητές του τίτλου

Ανόρθωση – Ομόνοια 1-1

Ανόρθωση – Απόλλων 1-3

ΑΕΛ – Ανόρθωση 1-0

Ομόνοια – Ανόρθωση 3-0

Απόλλων – Ανόρθωση 3-2

Ανόρθωση – ΑΕΛ 0-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ