aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ψυχωμένη, αλλά με επηρεασμένο πλάνο λόγω προβλημάτων

Ανόρθωση: Ψυχωμένη, αλλά με επηρεασμένο πλάνο λόγω προβλημάτων

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Με απουσίες αλλά γεμάτη πίστη και αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσει απόψε τον ΑΠΟΕΛ η Ανόρθωση στο εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στο ΓΣΠ (19:00). Τα κίνητρα που έχει η ομάδα της Αμμοχώστου είναι πάρα πολλά και σημαντικά και φυσικά στόχος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Μία νίκη η οποία, αν έρθει, θα ανοίξει τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ στο +8 και από την Ομόνοια στο +4. Κάτι που θα δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλά και δυναμική στην ομάδα της Αμμοχώστου για να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούν στο στρατόπεδο της «Κυρίας».

Το κλίμα μετά τις δυο σερί νίκες έχει φέρει ξανά αέρα αισιοδοξίας μιας και θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η ήττα από την Ομόνοια στο ΓΣΠ, η οποία συνδυάστηκε και με άσχημη εμφάνιση. Αυτό είναι που θέλει να βελτιώσει και να αλλάξει ο Κετσπάγια στον σημερινό αγώνα. Το να δει την ομάδα του βελτιωμένη σε ένα τόσο σημαντικό και απαιτητικό ντέρμπι, πιο αποφασιστική, πιο συγκεντρωμένη και πιο ψυχωμένη για ένα ματς τέτοιων συνθηκών. Το αρνητικό για την τεχνική ηγεσία είναι το γεγονός ότι υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν το πλάνο.

Εκτός είναι οι τραυματίες Μαργκάσα και Οκριασβίλι, ο Εγγλέζου που ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά και οι Ανανίντζε και Χριστοφή οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Με αυτά τα δεδομένα ο Κετσπάγια αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Θεωρείται σίγουρη η επιστροφή στο αρχικό σχήμα του Αρτυματά, ενώ προκύπτουν ερωτηματικά τι θα κάνει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κατσαράβα δεν είναι στα καλύτερά του, ο Ντούρις έχει μείνει εκτός από τα τελευταία ματς και ο Κετσπάγια έχει δοκιμάσει διάφορα. Δεν αποκλείεται ακόμη και να εκπλήξει…

Ένα πιθανό σενάριο είναι με τον Λόρια κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Γκαλίτσιος, αριστερό ο Σελίν και κεντρικοί αμυντικοί οι Βργκοτς και Σίλντενφελντ. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται Αρτυματάς, Νταουσβίλι και Ράγιος ως επιτελικός μέσος, δεξιά της επίθεσης ο Καλτσάς, αριστερά ο Μανθάτης και στην κορυφή ο Κατσαράβα. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν επίσης Βασιλακάκης και Ντούρις, όμως ο Κετσπάγια σε πολλές περιπτώσεις αρέσκεται σε εκπλήξεις, έτσι δεν αποκλείεται και σε αυτό το ντέρμπι να δούμε κάποια έκπληξη. Όπως, για παράδειγμα, να παίξει με τριάδα στα στόπερ, ένα σενάριο που είναι μεν κάπως απομακρυσμένο αλλά όχι απίθανο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ