aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Πρωτιά και… κολαούζο δεν θέλει

Ανόρθωση: Πρωτιά και… κολαούζο δεν θέλει

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Με μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, «όλα καλά» που θα ‘λεγε και ο Τιμούρ Κετσπάγια. Η Ανόρθωση ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή και η διακοπή του πρωταθλήματος δεν θα είναι τόσο αγχώδης και πιεστική όσο κάποιες άλλες προηγουμένως. «Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει», σύμφωνα με τη γνωστή έκφραση που ταιριάζει γάντι. Με τρανταχτή απόδειξη, το γεγονός ότι λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι τέσσερις Γεωργιανοί διεθνείς πήραν το… τζετ (το ναύλωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γεωργίας) για την πατρίδα τους.

Εκεί όπου την Πέμπτη θα δώσουν τον κρισιμότερο -ίσως- αγώνα της σύγχρονης ιστορίας τους διεκδικώντας μια θέση στην τελική φάση του Euro. Ο Γεωργιανός τεχνικός επιβραβεύοντας τους παίκτες του για τα καλά αποτελέσματα στο επίπονο πρόγραμμα των τελευταίων δύο εβδομάδων (τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία) έδωσε τριήμερο ρεπό κι οι προπονήσεις θα επαναρχίσουν την Πέμπτη υπό τις οδηγίες των συνεργατών του.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Γκολ από όλες τις γραμμές, Αρτυματάς ο 10ος

Η πρωτιά είναι το επιστέγασμα μιας σταθερής διαδρομής στις πρώτες δέκα αγωνιστικές. Φίλοι και αντίπαλοι των κυανόλευκων, ειδικοί και μη, λένε και ξαναλένε ότι η Ανόρθωση εμφανίζεται με μια συνέπεια και συνέχεια στις εμφανίσεις της. Μπορεί να μην βγάζει μάτια σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά με βάση την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο ίσως να άξιζε και κάτι παραπάνω από τους 23 βαθμούς που έχει. Σε μερικές στιγμές μάλιστα, το παιχνίδι της είναι τόσο επιβλητικό που οι αντίπαλες ομάδες δεν μπορούν να πάρουν ανάσα. Όπως έγινε και στο ξεκίνημα της προχθεσινής αναμέτρησης κόντρα στους Λαρνακείς όταν σε ένα 20λεπτο μέτρησε ένα γκολ, ένα δοκάρι και δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Κάτι που συζητιέται έντονα, είναι το γεγονός ότι όταν η «Κυρία» πάρει το προβάδισμα, αλλάζει ριζικά ο τρόπος αντιμετώπισης του αγώνα. Δίνει χώρο στον αντίπαλο και προσπαθεί να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, περισσότερο στην «κόντρα» πάρα πιέζοντας τους αντιπάλους. Η τακτική αυτή λειτούργησε αποτελεσματικά κόντρα στον Ολυμπιακό (2-0), κόντρα στον ΑΠΟΕΛ (2-0), κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (4-1) και προχθές κόντρα στην ΑΕΚ(1-0) , αλλά εξελίχθηκε σε εφιάλτη απέναντι στον Απόλλωνα, όταν το 1-0 στο 19’ έγινε 1-3 στο φινάλε, στη μοναδική ήττα των Αμμοχωστιανών.

Εφόσον η «συνταγή» του Κετσπάγια πετυχαίνει, όλοι οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών) είναι «υποχρεωμένοι» να πειθαρχήσουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αντίθετες απόψεις με ισχυρισμούς ότι έτσι δίνεται η ευκαιρία στις αντίπαλες ομάδες να δημιουργήσουν περισσότερες προϋποθέσεις και ευκαιρίες για γκολ. Προχθές η ΑΕΚ δεν έκανε μεγάλη ευκαιρία στο β’ ημίχρονο, αλλά ήταν «ζωντανή» στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους με τα συνεχή κατεβάσματά της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ